MLADA NADA ZA RTL.HR / Jan Jurčec nakon transfera iz 2.HNL u Bundesligu kod Klosea: 'Jednu večer je samo zazvonio telefon'

Image
Foto: Altach

Miroslav Klose je izvanreradn čovjek i legenda od koje svaki nogometaš može nešto naučiti. Puno priča sa igračima i jako je opušten. Stvarno možete uživati u razgovoru s njime

25.7.2022.
20:55
Altach
VOYO logo

Jan Jurčec, dijete Kustošije i 21-godišnji krilni napadač je s travnjaka druge hrvatske lige preselio u austrijskog prvoligaša Altach. Doveo ga je bivši njemački napadač Miroslav Klose u redove kluba kojeg vodi. Kustošija se borila za opstanak veći dio sezone, no uz njegov doprinos od osam pogodaka i šest asistencija je na kraju klub završio na petom mjestu ljestvice.

Poziv iz snova

"Jednu večer je samo zazvonio telefon, a drugi dan sam već bio u Altachu, to je nogomet. Odmah po dolasku upoznao sam stadion, klupske prostorije, sve ljude i svoje nove suigrače. Drugi dan po dolasku išli smo na pripreme koje su trajale pet dana, praktički to je bila proba za mene. Brzo sam se uspio adaptirati jer sam trenirao privatno u Zagrebu. Ekipa je trenirala deset dana dulje od mene tako da mi je trebalo dan-dva da ulovim ritam", rekao nam je odmah na početku razgovora Jan Jurčec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIKAD NIJE KASNO /

Mateo Kocijan za RTL.hr: Od amaterizma i rada u Podravci do rješavanja prvoligaških utakmica

Image
NIKAD NIJE KASNO /

Mateo Kocijan za RTL.hr: Od amaterizma i rada u Podravci do rješavanja prvoligaških utakmica

"Znao sam da moram gristi na treninzima, jer bi puno nogometaša htjela biti na mojoj poziciji, znao sam da se takva prilika pruža jednom u životu. Nakon priprema su mi rekli kako je stručni stožer na čelu sa Miroslavom Klosem jako zadovoljan i da bi htjeli da ostanem u Altachu, bio sam presretan, cijeli trud i upornost se isplatila. Potpisao sam ugovor na dvije godine s opcijem produljenja na još jednu. Dečki su me prihvatili odlično svi su jako druželjubivi", rekao je.

Dolazak u novi klub nije laka stvar, pogotovo kad kao stranac dolazite u novu sredinu. Od igrača koji pokrivaju napadačke pozicije se očekuju golovi i asistencije, pa to svakako može biti pritisak za mlade igrače poput Jurčeca kojemu je ovo prva inozemna stanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Klose je legenda od koje svaki nogometaš može nešto naučiti'

"Moja očekavinja su ta da moram trenirati kao i raditi na sebi više nego ikad jer je ova nova stranica u mojoj karijeri koju moram dobro iskoristiti. Igram na poziciji lijevog i desnog krila, na meni je da se izborim na treninzima kroz rad i zaslužim minutažu".

Motivacije ne nedostaje, svaki igrač želi pokazati koliko vrijedi i da zaslužuje igrati, no kad je trener nogometna legenda i izgrađeno ime onda je to još veći poticaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Miroslav Klose je izvanredan čovjek i legenda od koje svaki nogometaš može nešto naučiti. Puno priča sa igračima i jako je opušten. Stvarno možete uživati u razgovoru s njime".

U svlačionici se uvijek cijene strani igrači koji pokažu poštovanje prema klubu i sredini u koju dođu tako što nauče jezik, to im ujedino i olakšava komunikaciju na terenu bez koje je nemoguće igrati kvalitetan nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svlačionici se priča engleski i njemački, a trener i ja pričamo na poljskom jer je trener Poljak, a meni je majka također Poljakinja, tako da mi je poljski materinji jezik. Dok se s pomoćnim trenerom Slavenom Skeledžićem razumijem bez problema jer je rodom iz Bosne i Hercegovine. To mi je dosta pomoglo."

Problemi s ozljedom ga nisu zaustavili

"Prije dvije sezone sam imao problema sa pubičnom kosti i bio sam zabrinut jer je to jako teško za izliječiti. Tako sam došao do doktora Željka Kapulice koji je prije radio sa sportašima popust Mirka Filipovića, te surađivao sa obitelji Kostelić, ima posebne treninge gdje treniraju profesinalni sportaši, s njima radim već godinu i pol, dvije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tamo sam se preporodio i puno sam bolji igrač otkad radim s njim. Da nije bilo njih sigurno nebi dogurao do Altacha i nebi odradio odličnu sezonu u Kustošiji. Kod Ivana Kapulice trenira preko 20 profesionalih sportaša i svi imaju sam riječi hvale za njega i zato im se želim ovim putem jako zahvaliti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurčec je debitirao za Altach u gostima protiv TSV Hartberga ušavši u 55. minuti susreta, njegova momčad je u konačnici poražena rezultatom 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo