'SAVRŠEN TAJMING 'OFENZIVE' / Igor Pamić: 'Hvala dragom Bogu što su se Boysi zainatili. Mogli bi biti prevaga i u prvenstvu'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Igor Pamić za Net.hr je najavio današnji uzvratni sraz Dinama i Betisa u šesnaestini finala Konferencijske lige (18.45) i komentirao Bad Blue Boyse

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

22.2.2024.
10:08
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Bivši igrač Dinama, danas trener Karlovca Igor Pamić, tvrdi kako su Bad Blue Boysi najjača snaga Dinama i kako bi ta navijačka grupa mogla donijeti prevagu, ne samo večeras protiv Betisa na Maksimiru, već općenito u HNL-u u ovoj sezoni.

Image
PUNO GOVORI O NJIMA /

Huškači željni senzacionalizma rugali se navijačkoj koreografiji. Kome smetaju pune tribine?

Image
PUNO GOVORI O NJIMA /

Huškači željni senzacionalizma rugali se navijačkoj koreografiji. Kome smetaju pune tribine?

Poznato je kako je Div iz Žminja, za vrijeme svojih igračkih dana u zagrebačkim plavima, bio u dobrim odnosima s Boysima. Igor Pamić je za Dinamo igrao u sezoni 1994./1995., uz 28 nastupa i 10 golova...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kao igrač Igor Pamić je bio - fighter! Nije se dao zaj*bavati na terenu, taj bi se valjda potukao za svog suigrača, za svoj klub, reprezentaciju Hrvatske... Nema problema kad, bilo kad i bilo gdje, s kim god igrao, branio on boje Dinama, Osijeka, Pazinke, Sochauxa, Grazera ili Hrvatske... Kad to pišemo, ne mislimo da je Igor neki agresivac već čovjek istančanog karaktera, borbenog duha, a upravo se to Bad Blue Boysima i svidjelo, jer su ovi žestoki momci čista ulica i emocija.

"I dalje odgovorno tvrdim da Hrvatska i Dinamo imaju najbolje navijače, to uopće nije sporno. To su Boysi puno puta dokazali. Kad sad pričamo o Boysima, moram iskoristiti ovu priliku i reći - hvala dragom Bogu, Svevišnjem na nebu, što su se Bad Blue Boysi zainatili, skupili, aktivirali, "probudili", eksplodirali i digli još više kao grupa. Boysi bi u suštini mogli donijeti tu prevagu, biti prevaga, ne samo protiv Betisa danas nego i općenito u prvenstvu. Jer, takva je jedna dobra energija, pozitiva, pogotovo za mlade igrače i one koji su tek došli u Dinamo, koji su ušli u taj žrvanj i nesigurni su možda još malo, to je za njih jako bitno znate, a Boysi filaju igrače vjerom i navijanjem i kad im baš ne ide, bore se za klub konstantno, na svim frontovima", rekao nam je Igor Pamić i nastavio plavu baladu o tradiciji prkosa i bunta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bad Blue Boysi su definitivno pokazali da znaju stati uz klub i kad ne ide i da imaju savršen tajming da, kad momčadi ne ide, da zapnu svojim navijanjem, aktivnostima, ljubavi prema Dinamu i gradu Zagrebu. To je strahovito bitno, taj njihov tajming ofenzive, to bi moglo biti presudno, pogotovo u HNL-u. Dinamo ima karakter pobjednika, a to se prenosi iz repezentacije, to se prenosi i s tribina. Kad god je Dinamu teško, ma i najteže, onda su oni najbolji. Kad je god grupi BBB teško, onda su svi na nogama i borba ne prestaje. Tako nekako ja to vidim kao neutralni promatrač sa strane."

Image

O Betisu i strahovanju pojedinih španjolskih medija poput Diarija de Seville, Pamić komentira:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S pravom Španjolci strahuju od Dinama u tamošnjim medijima. Normalno da strahuju. I neka strahuju. Prva utakmica između Betisa i Dinama u Sevilli je pokazala da Dinamo ima inat, za kvalitetu znamo da ima. Dinamo je odgovorio tipično onako kako treba za jednu europsku utakmicu. Taktički, disciplinirano, odgovorno, dobro... s jednom bahatošću koja je dovoljna za jednog takvog suparnika, dozom bezobrazluka i drkosti, onog pozitivnog, mangupskog, zagrebačkog. Ali, danas će Dinamo morati još više dati od sebe, ako žele proći dalje. Pritisak i teret Španjolaca u utakmici za njih koja je na sve ili ništa i u kojoj im je pobjeda imperativ, može samo ići u korist Dinama. Betis je na papiru favorit, međutim nije pokazao da je takav izraziti favorit na terenu".

Image
Foto: BBB/Official

BBB official

Nije tu Pamić stao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Govore da nisu bili u fullu, vjerujem da mogu biti energičniji, ali isto tako smatram da je Betis itekako igrao jako, ali držim, tvrdim i da ih je Dinamo jako dobro anulirao. Ne vjerujem da Betis može nešto previše promijeniti. Ne vjerujem. Vidim da će uskočiti u vatru taj napadač kojeg ne poznaju ni dinamovci. Dinamo je u Sevilli pronašao riješenje i mora biti još hrabriji prema naprijed i smatram da će to biti dovoljno za preskočiti ovog ipak velikog suparnika, jer dolazi iz fantastične La Lige, s puno klasnih i tehnički potkovanih igrača. Sedmi su u prvenstvu, ovu sezonu su na svom stadionu zaustavili Real odigravši s njima 1-1. Prolazak za Dinamo bi bio strahovito veliki uspjeh".

Betis je favorit od papira. Dinamo nema razloga za ikakav strah. Ne u svojoj utvrdi, ne nakon trijumfa na Estadio Benito Villamarínu, ne pred svojim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma kakav strah. Dinamo je u te utakmice ušao znajući da uspjeh nosi višestruko, a eventualno ispadanje nije tragedija, što je rijetkost za nogometni klub kao što je Dinamo. Jer, imperativ osvajaja naslova prvaka Hrvatske i uvijek dobri rezultati stanuju u Maksimirskoj 128 i nisu podstanari. Betis, na to sve, više gubi od Dinama ovim ispadanjem. Kad god je netko favorit, taj više gubi. Dinamo dobiva više pobjedom. Plavi trebaju ići na glavu. Bit će to dobro. Zna Dinamo igrati takve utakmice. Tottenham, Chelsea, Arsenal još prije, Atalanta u Ligi prvaka isto, to su sve zalozi, znanje i iskustvo dinamovaca. Pobjednički mentalitet, mentalitet nadmoćnijeg suparnika, stanuje još uvijek u Maksimiru", nadahnuto govori Igor Pamić i dodaje:

" Zašto da se Dinamo boji Betisa? Nemamo se mi čega bojati, prva je utakmica dala dinamovcima jednu novu vjeru i dimenziju, snagu koju tako ionako klub ima. Ne treba kalkulirati, doduše ne treba biti niti bahat i otvoriti se, jer Betis ima individualce koji znaju kazniti, koji mogu koristiti određene prostore, ali u svakom slučaju je dobro saznanje i taj pritisak u momčadi Betisa. Fantastično bi bilo za čitav hrvatski nogomet da to Dinamo prođe danas. Dinamo ima i rezultat, Betis ga nema, a to je ipak, uz navijače i pristup igrača - ključno. Navijat ćemo za Dinamo, svim srcem", zaključio je Igor Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo