PLAVI PLAVI, VI STE DEČKI PRAVI / Došao je taj trenutak za Dinamo: Ilija Lončarević; 'Pokazali su da imaju 'špirita'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Dinamo od 18.45 na Maksimiru igra uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Konferencijske lige protiv Betisa. Diario de Sevilla piše kako je ovo gostovanje za Betis na 'sve ili ništa', a Ilija Lončarević upozorava na jednu bitnu stvar

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

22.2.2024.
7:38
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama danas imaju veliku priliku. Po prvi put eliminirati iz natjecanja jednu španjolsku momčad. Od 18:45 na rasprodanom Maksimiru dočekuje Betis na uzvratu doigravanja za osminu finala Konferencijske lige, nakon što je u prvoj utakmici u Sevilli pobijedio 1:0 golom Bruna Petkovića iz penala.

Image
BILI SMO PRAZNOVJERNI /

Opet smo nazvali Strupara: 'Jesam vam rekao? Nije Betis ništa posebno, prolazi to Dinamo'

Image
BILI SMO PRAZNOVJERNI /

Opet smo nazvali Strupara: 'Jesam vam rekao? Nije Betis ništa posebno, prolazi to Dinamo'

Plavi traže povijesni pothvat

Nakon što je tako po prvi put pobijedio kod španjolskog kluba u euro natjecanjima, Dinamo danas na svom terenu traži povijesni pothvat i presedan. Španjolske momčadi u prošlosti su za Dinamo bile kobne, ali došao je trenutak da s to promijeni. Real, Barcelona (1961.) i Valencia po jednom te Atletico, Sevilla i Villarreal po dva puta stopirali su Dinamov tijek natjecanja u Europi kroz povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dinamo ima veliku priliku plasirati se u treću osminu finala jednog europskog natjecanja u zadnjih pet godina. Ne samo zbog prednosti iz prve utakmice u gostima, nego i zato što prema informacijama iz Španjolske, Betis ima velikih problema kako uopće sastaviti momčad s obzirom na brojne izostanke. Diario de Sevilla, tamošnje novine osnovane 1999., pišu kako je sraz u Zagrebu za Betis utakmica za spašavanje Europe u kojoj će ići na "sve ili ništa". Upravo to stoji u naslovu najave. Dosta sramežljivo Španjolci najavljuju ovaj sraz, kao da i sami ne vjeruju u prolaz. Chadi Riaz, jedini stoper na listi od 19 igrača, nije registriran za ovu utakmicu.

Diario de Sevilla: 'Ispadanje od Dinama bio bi veliki udarac za Betis'

"Ispadanje od Dinama bi bio veliki udarac za Betis. Iz razloga, što su već izgubili dio financijskog kolača ispadanjem iz Europske lige. Zato, Betis je ovo utakmica na sve ili ništa. Mjesta za novi kiks nemaju. Ispadaju ili ostaju", piše autor teksta Pablo Salvago.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo pak nema takvih teškoća. Očekuje se da će trener Sergej Jakirović izvesti nekoliko promjena u odnosu na početni sastav koji je za vikend jedva pobijedio Varaždin u HNL-u prošle nedjelje. Susret je završio 1-0.

Što kaže povijest Dinamovih rezultata nakon slavlja u gostima?

Inače, Plavi su kroz povijest europskih natjecanja u fazama na ispadanje u prvoj utakmici kao gosti s 1-0 slavili u pet navrata. Betis je bio šesta takva pobjeda. Dinamo je u prethodnih pet navrata samo jednom ispao nakon minimalne 1-0 pobjede u gostima. Dogodilo se to u sezoni 2014./15. kada su Plavi ispali šokantno od Aalborga. Više o tome čitajte - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ilija Lončarević, bivši trener Dinama, bio je prilično jasan i kratak kad govori o prošlom srazu i ovom danas. Pitali smo ga je li Betis odigrao toliko slabo ili je Dinamo odigrao tako dobro da je anulirao sve prednosti favorita na papiru?

'Betis je Dinamu omogućio da se postavi'

"Negdje je između istina. Betis je svojim načinom i ulaskom u utakmicu Dinamu omogućio da, bez obzira na krizu koja, mora se priznati, postoji, mogao je igrati al pari. To je početak i kraj bilo kakvog komentara", govori nam Ilija Lončarević i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugo, Dinamo je ipak pokazao da ima u njima one neke stare vatre od prije godinu, godinu i pol dana, kad su mogli igrati protiv velikih klubova. Bez obzira što su sad oslabljeni u odnosu na tad zbog odlazaka reprezentativaca. Pokazali su da u Dinamu ima još špirita i da trebaju to izazvati. U uzvratu bez pojačanog pristupa i angažmana, kohezije, koncentracije i borbenosti, mogu izgubiti stečenu prednost iz Seville", zaključio je Ilija Lončarević.

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prema prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo