rat u ukrajini / Igor Jovičević: 'Ne znam što reći, imali smo buđenje iz noćne more. Buđenje s bombama!'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Igor Jovičević dao je telefonski intervju za Germanijak.hr

24.2.2022.
14:11
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Igor Jovičević, bivši igrač i trener Dinama, te trener najbolje generacije Dinamovih juniora nekoliko godina u nazad nalazi se u Ukrajini. Tamo je trener Dnjipra koji se trenutno nalazi na trečem mjestu ljestvice.

Kolege iz Germanijak.hr uspjele su pričati Jovičevićem o trenutnoj situaciji u Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam što reći, imali smo buđenje iz noćne more. Buđenje s bombama! U pet I nešto ujutro, granate su nas probudile, izjurio sam iz zgrade u sklonište, nakon sat vremena se vratio u stan i počeo spremati za povratak prema zapadu” izjavio je Jovičević

Vratili su se jučer iz Turske, s priprema, u grad Dnjipro, nekad poznat kao Dnjepropetrovsk, otišli kućama. Neven Đurasek, posuđeni igrač zagrebačkog Dinama u Jovićevićevoj momčadi, odgovorio je na medijski interes iz Hrvatske da se “nepotrebno stvara histerija”, da je “sve mirno, nitko ne priča o ratu”, ali četvrtak ujutro je sve demantirao. Jovićević nam se javio ne zna ni sam odakle, traje evakuacija prema Lavovu, 900 km udaljenom gradu na granici Poljske, jedinom izlazu u Europsku uniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pet, šest bombi palo je na grad dok u osam ujutro nismo uzeli aute i krenuli prema Lavovu. No, u svim gradovima su odjkivale bombe. Nije nimalo bajno, no trenutno su ciljevi aeerodromi i vojne baze”, veli Jovićević.

“Sad smo 20 km od Dnjipra u jednom hotelu, vlasništvo člana Uprave kluba, savjet je da prenočimo pa sutra nastavimo prema Lavovu, tamo ipak nema vojne infrastrukture”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima, kaže, i ljudi koji su već otišli prema Lavovu, stvaraju se kolone. U taj grad u nekadašnjoj Galiciji su se preselile sve najvažnije ambasade, procjena je da tamo neće biti napada.

“Nestašica je benzina, kilometarske su kolone na pumpama, apsolutni kaos, ne znam kuda ćemo, na koju stranu da krenemo”, i

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čuo sam se sa Srnom i Vukojevićem, u potpunoj su blokadi u Kijevu, ne mogu nikamo, a koliko znamo ruski tenkovi su prodrli prema Kijevu… Ma ne znamoi ništa”.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo