SKANDALOZNO / Huligan utrčao u teren i sramotno šakom u glavu udario Dominika Livakovića

Image
Foto: Profimedia

Kaos u derbiju 30. kola turskog prvenstva između Fenerbahčea i Trabzonspora

17.3.2024.
22:36
Profimedia
VOYO logo

U derbiju 30. kola turskog nogometnog prvenstva Fenerbahče je na gostovanju pobijedio Trabzonspor sa 3-2, no susret je obilježio kaos u završnici i nakon susreta tijekom kojeg je hrvatski vratar Dominik Livaković pogođen nepoznatim predmetom u glavu, a potom i udaren šakom u glavu.

Image
TURSKA SUPERLIGA /

Livaković dan nakon što je dobio dijete stao na gol Fenera i briljirao: Visoka pobjeda, Turčin zabio poker golova

Image
TURSKA SUPERLIGA /

Livaković dan nakon što je dobio dijete stao na gol Fenera i briljirao: Visoka pobjeda, Turčin zabio poker golova

Livi pogođen i predmetom s tribine

Završne minute derbija između Trabzonspora Fenerbahčea pretvorile su se u stravu i užas. Livaković je pogođen predmetom bačenim s tribine, potom je došlo do gužbe između samih igrača, a na koncu su i domaći navijači utrčali na teren i fizički napali igrače Fenera...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je više puta prekidana zbog bacanja raznih predmeta, a u jednom od prekida stradao je i vratar hrvatske nogometne reprezentacije.

Livaković je u osmoj minuti nadoknade pri vodstvu njegove momčadi 3-2 obranio udarac Višće izbacivši loptu u korner. Prilikom pada na travu nezgodno je izvrnuo zgob ostavši ležati u svom golu. U tom trenutku domaći navijači pogodili su ga nekim predmetom i raskrvarili mu bradu. Liječnici su mu zaustavili krvarenje pa se utakmica ipak nastavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Trabzonspora napali igrače Fenera

Međutim, nakon ubačaja iz kornera nastala je velika gužva u kojoj su sudjelovali brojni igrači obje momčadi. Bilo je naguravanja i udaranja s obje strane. Nakon što je primirio situaciju, sudac Halil Meler je svirao kraj.

Dok su gosti na središtu terena slavili važnu pobjedu, dio domaćih navijača je utrčao na teren i napao ih. Odjednom je nastao kaos na terenu i tučnjava između navijača i igrača Fenerbahčea. Policija i zaštitari su imali velikih problema kako bi igrače Fener odveli do svlačionice. a prilikom izlaska s travnjaka jedan od huligana s leđa je šakom u glavu udario Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sramotno ponašanje vidjeli smo i od čelnika Fenera koji su staklenim tanjurima i čašama gađali navijače Trabzonspora

Ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya objavio je da je pokrenuta istraga o događajima koji su se dogodili nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah su pokrenute aktivnosti kako bi se identificirali gledatelja koji su ušli na teren nakon nogometne utakmice. Sport je prije svega sportski duh. Nasilje nije prihvatljivo na nogometnim igralištima. Javnost će biti obaviještena o razvoju događaja," poručio je ministar.

Oršić na klupi Trabzonspora

Spomenimo i samo utakmicu. Fener je poveo 2-0 golovima Freda (13, 45+4), no Trabzonspor je u nastavku uspio izjednačiti, a strijelci su bili Enis Bardhi (63) i Hassan Trezeguet (78-11m). Pobjedu gostima donio je Michy Batshuayi u 88. minuti. Spomenimo kako je Mislav Oršić bio na klupi domaćeg sastava, ali nije zaigrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napeto je bilo i u susretu između Kasimpase i Galatasarayja, a gosti su na koncu slavili sa 4-3.

Pobjedu Galatasarayju donio je Carlos Vinicius u 90. minuti, a za goste zabili su i Dries Mertens (27) i Mauro Icardi (48, 83), dok su kod domaćina strijelci bili Icardi (34-ag), Aytac Kara (57) i Nuno da Costa (77).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galatasaray vodi na ljestvici sa 81 bodom, dva više od Fenerbahčea, Treći je Trabzonspor sa 49 bodova.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo