POSTAO JE HIT U EUROPI / Hrvatski trener i bivši strateg Dinama održao govor o ratu od kojeg ćete se naježiti: 'Ne želimo spavati sa bombama'

Image

Jovićević je stvorio pravu hrabru ratničku ekipu koja igra moderan i atraktivan nogomet

12.10.2022.
12:12
VOYO logo

U susretu 4. kola F skupine nogometne Lige prvaka Šahtar, kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Jovičević, je u Varšavi odigrao 1-1 protiv europskog prvaka Real Madrida koji se spasio golom u sudačkoj nadoknadi.

"Kraljevski klub" je tim bodom osigurao prolaz u osminu finala. Međutim, bila je ovo velika utakmica i za Šahtar, koji je zamalo svladao veliki Real i aktualnog prvaka Europe i vrlo teškim uvjetima. Utakmicu su igrali u Varšavi jer u svojoj Ukrajini zbog ruske agresije i rata, ne mogu. Momčad su ranije ove godine napustili svi važniji strani igrači, uključujući i trenera De Zerbija, a preuzeo ih je bivši trener Dinama, Igor Jovićević i s njima radi fantastičan posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovićević je stvorio pravu hrabru ratničku ekipu koja igra moderan i atraktivan nogomet, a to su prepouznali i brojni europski mediji, uključujući i Real Madridu naklonjenu Marcu, koja je Jovićevića proglasila čovjekom utakmice, a o čemu možete čitati u poveznici ispod.

Image
ODUŠEVIO EUROPU /

Dinamo ga je prožvakao i ispljunuo, a ugledna Marca ga je proglasila čovjekom utakmice protiv Real Madrida: 'Sve što radi je smisleno'

Image
ODUŠEVIO EUROPU /

Dinamo ga je prožvakao i ispljunuo, a ugledna Marca ga je proglasila čovjekom utakmice protiv Real Madrida: 'Sve što radi je smisleno'

Nakon utakmice Jovićević je podijelio svoje dojmove. "Ancelotti mi je nakon utakmice prišao i rekao kako smatra da smo zaslužili pobijediti. Takve riječi imaju posebnu težinu kad dolaze od takve veličine. Rekao mi je da mu se jako sviđa naša ekipa i da imamo realnu šansu za plasman u sljedeći krug", rekao je nekadašnji trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovićevićev govor protiv rata

"Na stadionu je bilo sjajno, imali smo osjećaj da igramo s 12 igrača. Vjerovali smo u to, nismo se predavali. Ukrajinci su borbeni ljudi, kao i ova ekipa. Nitko nam ne može oduzeti ovaj osjećaj zajedništva. Borimo se za cijeli narod i moji igrači su heroji. Utakmica je bila fantastična, žao nam je za dva izgubljena boda", nastavio je i otkrio da igrači baš nisu zadovoljni.

"Malo sam stariji od svojih igrača i dulje sam u nogometu. Oni su uzrujani i tužni, ali ako si tužan jer nisi pobijedio Real Madrid, to znači da si na dobrom putu. Prije tri mjeseca smo tek počeli s ovim projektom, a već danas se dobro nosimo s najboljima na svijetu. Tada nam nitko nije vjerovao. Govorili su nam: Što ćete napraviti bez Brazilaca? Bit ćemo Pepeljuga ove grupe. Ma, bit ćemo Pepeljuga cijele Lige prvaka", rekao je Jovićević, a prenosi Reuters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa ipak, Jovićević je više impresionirao Europi svojim antiratnim govorim uoči same utakmice, a govor je to od kojih će se mnogi naježiti.

"Ne želim samo dati intervju i otići na trening, želim poslati poruku svijetu - želim da završi ovaj rat. Vidite što se događa, ovo je okrutno. Nogomet je sjajna stvar jer nam pomaže usmjeriti emocije, ali ovo je samo nogomet, a mi pričamo o životu. Želimo spavati slobodno i ne misliti o bombama. Pomozite nam, ovo je život", poručio je Jovićević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo