ODUŠEVIO EUROPU / Dinamo ga je prožvakao i ispljunuo, a ugledna Marca ga je proglasila čovjekom utakmice protiv Real Madrida: 'Sve što radi je smisleno'

Image
Foto: Profimedia

U danas razorenoj i ratom pogođenoj zemlji uspješno je vodio Dnjipro, a onda je preuzeo Šahtar u jeku ruske agresije

12.10.2022.
9:54
Profimedia
VOYO logo

Trebao je biti Dinamov trenerski projekt, prošao je mlađe selekcije, vodio je B momčad i imao sjajne rezultate, a onda ga je Uprava prožvakala i ispljunula u svega nekoliko mjeseci. Igor Jovićević napustio je klub 2020. godine i to nakon tri godine vjernosti i napornog rada, a napustio ga je pognute glave i otišao za Ukrajinu.

U danas razorenoj i ratom pogođenoj zemlji uspješno je vodio Dnjipro, a onda je preuzeo Šahtar u jeku ruske agresije i u trenucima kada su svi osim domaćih igrača pobjegli iz zemlje. Jovićević, koji je kao mladić već proživio Domovinski rat, odlučio je ostati u Šahtaru i stvorio je herojsku i hrabru momčad koja je pravi hit Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GOSPODIN I ČOVJEK PRIJE SVEGA /

Gesta Luke Modrića oduševila nogometni svijet: 'Ovim je pokazao kakva je legenda'; Pogledajte kako se 'kralj' odnosi prema malim, običnim ljudima

Image
GOSPODIN I ČOVJEK PRIJE SVEGA /

Gesta Luke Modrića oduševila nogometni svijet: 'Ovim je pokazao kakva je legenda'; Pogledajte kako se 'kralj' odnosi prema malim, običnim ljudima

Jovićevićev rad danas je priznat u cijeloj Europi, a naklonila mu se i ugledna španjolska Marca uoči i nakon utakmice četvrtog kola Lige prvaka. Šahtar je remizirao s Real Madridom, u Varšavi gdje u izbjeglištvu igraju svoje domaće utakmice, odigrali su 1:1 i bili su na milimetar do pobjede jer Real je izjednačio na samom kraju susreta.

Naklonili se Jovićeviću

Zbog tako hrabre i oku ugodne igre, Marca je posvetila nekoliko redaka Jovićeviću. Upravo su njega proglasili čovjekom utakmice, a onda su pojasnili i zašto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jovićević je stvorio veliku momčad. Utakmice Šahtara i Reala poslužile su nam da bolje upoznamo trenera Ukrajinaca. To je Igor Jovićević, koji je kao dječak iz Hrvatske došao u Real bježeći od rata na Balkanu. Danas sjajno vodi klub iz zemlje koju također mapiraju bombe. I u tako užasnim okolnostima te usprkos tome što su mu pobjegli svi inozemni igrači te što se svakodnevno mora boriti s problemima nepoznatima njegovim kolegama, nalazi se na korak do prolaska teške skupine Lige prvaka. Šahtar igra jako dobar i lijep nogomet. U obje utakmice s Realom nijednom nije bezveze nabio loptu. Svaka mu je akcija smislena i povezana te počinje od obrane koja zna s loptom. Tako igra samo momčad koja nosi potpis velikog trenera", piše tako Marca.

Dok su se u izvještaju s utakmice također dotakli Jovićevića i konstatirali kako je stvorio herojsku ekipu koju su sekunde dijelile do pobjede nad Realom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo