HRVATSKI NOGOMETAŠ ŽIVI NAJLJEPŠE DANE SVOJE KARIJERE: / 'Pa pozvan sam u reprezentaciju koja je vlasnik srebrne medalje'

Image
Foto: AFP

Kolovoz ove godine bivši kapetan Osijeka vjerojatno nikada neće zaboraviti

24.8.2018.
8:16
AFP
VOYO logo

U razmaku od samo dva tjedna život se za Bornu Barišića u potpunosti okrenuo, srećom za njega – nabolje. Nakon potpisa za Glasgow Rangerse u koje je stigao na inzistiranje slavnog Stevena Gerrarda, Barišić je dobio još jedan poziv – onaj Zlatka Dalića da se priključi hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji za utakmice s Portugalom (6. rujna) i Španjolskom (11. rujna).

Poziv je najbitniji

"Ushićen sam doista. Sretan i iznimno zadovoljan. Kako i ne bih bio, pa ljudi moji, pozvan sam u reprezentaciju koja je od ovog ljeta vlasnik srebrne medalje, viceprvak svijeta nakon prvenstva u Rusiji", niti ne pokušava Barišić sakriti oduševljenje što se ponovno u krugu igrača koji predstavljaju Hrvatsku, što je i on sam radio u tri navrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza njega su prijateljski susreti protiv Čilea, Kine i Meksika, svi odrađeni u 2017. godini.

"Nadam se biti će ih još. U ovom je trenutku najbitnije da sam dočekao poziv i, ponavljam, silno mu se radujem", poručuje u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez zamjerke Daliću

Ne zamjera izborniku Daliću što ga nije zvao na Svjetsko prvenstvo, kaže da bi i sam postupio na jednak način.

Image
Foto: AFP

Borna Barišić

"To je već ono na što se ne osvrćem i o čemu ni ne razmišljam. Iskreno ne, ne više. Nije mi sreća bila naklonjena u proljetnoj sezoni, u kojoj sam zbog ozljeda jedno vrijeme bio izvan momčadi Osijeka. Svjetsko prvenstvo bilo je pred vratima i izbornik je postupio kako bih postupio i sam. Za takvo se natjecanje ne zove igrača bez kontinuiteta nastupa, poglavito još ako u reprezentaciji prije toga nije bio standardan i stalan. Sada je nešto drugo. Igram, svi kažu da sam u odličnoj formi, osjećam to i sam, a poziv izbornika veliko mi je priznanje. I čast prije svega."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podrška Striniću

Barišićeva pozicija je ona koju u reprezentaciji drži Ivan Strinić, trenutačno izvan nogometa zbog – kako je naveo njegov klub Milan - hipertrofije srčanog mišića. Barišić žali zbog toga i poručuje:

"Strinić je odličan igrač i mladić. Čuo sam sve o tome što ga je snašlo. Znate kako ja gledam na to? Postoje stvari koje su puno veće od nogometa, zdravlje je na prvom mjestu. U svakom slučaju, nadam se da kod Ivana nije ništa ozbiljno i da će se uskoro vratiti i da će sve s njim biti OK."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo