Play ponuda

NOĆNA MORA ZA VUŠKOVIĆA / Hrvatski nogometaš prolazi kroz kalvariju: Kroz suze tvrdio da je nevin

Foto: Profimedia

"Nevin sam i zajedno s obitelji i odvjetnicima radim da to dokažem. Nikad nisam varao u sportu i nikad to neću raditi."

17.3.2023.
18:47
Profimedia
Play ponuda

Hrvatski nogometaš Mario Vušković našao se danas u sudnici oko slučaja vezanog za oduzimanje dopinga i nije osuđen, ali ni oslobođen krivnje. Za dva tjedna će se znati nastavak ove traume našeg nogometaša, kada će dobiti pisani oblik presude.

Prošlo je malo više od tri mjeseca otkad je došla vijest da je jedan od naših ponajboljih mladih reprezentativaca pozitivan na dopinškom testu. Hamburger SV je na svojim službenim stranicama objavio da je došao rezultat B uzorka. Drugi test je također pozitivan, a Vuškoviću sada prijete različite kazne, u najgorem slučaju mogući su čak kraj karijere i kazna zatvora.

Hrvatski reprezentativac i branič HSV-a pao je sredinom rujna na doping-testu nakon što su u uzorku njegovog urina pronađeni tragovi eritropoetina. Njemački nogometni savez protiv njega je pokrenuo istragu, dok je klub potvrdio da ne trenira s ostatkom momčadi. Sportski sud DFB-a izrekao je privremenu zabranu.

'Nevin sam'

"Nevin sam i zajedno s obitelji i odvjetnicima radim da to dokažem. Nikad nisam varao u sportu i nikad to neću raditi. Ni najgorem neprijatelju ne bih poželio što smo ja i moja obitelj prošli proteklih nekoliko mjeseci. Svakog dana se nadam da će ova noćna mora završiti", rekao je Mario i nastavio:

Izvor: Profimedia

"Također se bojim da sutra može pogoditi i nekog drugog sportaša. Želim da nitko ne prolazi kroz ovo što sam iskusio. Želim zahvaliti klubu, navijačima, obitelji, odvjetnicima i svakome tko je stao iza mene."

Play ponuda