HRVATSKI HIT NAPADAČ: / "Bila je to moja utakmica života, valjda će ih biti još"

Image
Foto: AFP

Čudesna je nedjelja iza hrvatskog nogometaša Nikole Kalinića. Predvodeći napad Fiorentine na San Siru, razvalio je domaći Inter u 6. kolu talijanskog prvenstva.

28.9.2015.
16:48
AFP
VOYO logo

Toskanci su slavili s 4:1, nanijevši Interu prvi ovosezonski poraz i preuzevši vrh ljestvice. Nevjerojatni Kalinić je postigao tri pogotka, izborio jedanaesterac, a na njemu je i Miranda napravio prekršaj zbog kojeg je dobio crveni karton.

Image
SAM PROTIV SVIH: /

Giuseppe Meazza svjedočila čudesnoj predstavi Nikole Kalinića

Image
SAM PROTIV SVIH: /

Giuseppe Meazza svjedočila čudesnoj predstavi Nikole Kalinića

"Dobro me krenulo"

"Osjećaj je zaista bio lijep, jer kada pobijediš i zabiješ tri pogotka, osjećaj mora biti dobar. Ovo je moja utakmica života, ali nadam se da će ih biti još u budućnosti", rekao je Kalinić u razgovoru za Goal.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić se odlično snašao u Firenci nakon dolaska iz Dnjipra. U talijanskom prvenstvu na kontu ima četiri gola što ga trenutno čini trećim strijelcem lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro me krenulo, trebam nastaviti igrati na ovom nivou. Liga je teška, to sam znao i kada sam dolazio, a sada sam se dodatno uvjerio. Svaka je utakmica vrlo teška, imate malo prostora, a i fizički je jako naporno. Ima nas dosta, trener stalno rotira da svi budu zadovoljni jer imamo puno utakmica."

"Moramo pobijediti Bugarsku i Maltu"

Za trenutnu rapsodiju Fiorentine velike zasluge ima trener Paulo Sousa, nekadašnji portugalski reprezentativac koji je, između ostaloga, igrao i za Inter. Prošle je sezone s Baselom osvojio naslov švicarskog prvaka, a velike ambicije ima i u Firenci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odličan trener, ali i čovjek. Velike zasluge za ovo pripadaju njemu."

Kalinić će po svemu sudeći biti prva napadačka opcija novog hrvatskog izbornikaAnte Čačića u predstojećim kvalifikacijskim dvobojima protiv Bugarske i Malte. Marija Mandžukića neće biti zbog ozljede, dok Ivica Olić zbog suspenzije neće biti na raspolaganju protiv Bugara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na meni je da treniram i da igram, a na izborniku da odluči tko će igrati. Sigurno će nam nedostajati Olić i Mandžo, ali moramo pobijediti preostale dvije utakmice", istaknuo je Kalinić, dodavši da ga Čačić zasad još nije zvao.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo