HRVATSKA VIŠE NEĆE IGRATI NA MAKSIMIRU? / Riječi prvog HNS-ovog operativca daju naslutiti da Vatrene nećemo gledati glavnom gradu

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ako Hrvatska stvarno više neće igrati na Maksimiru, onda jedini stadion na kojem se mogu igrati one najveće utakmice ostaje Poljud u Splitu,

15.11.2020.
21:58
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija nije se samo neprepoznatljivom igrom loše predstavila svijetu u novom izdanju Lige nacija, već je i zagrebački Maksimir na kojem smo igrali utakmice sa Šveđanima i Francuzima dobio posebno mjesto u rubrikama stranih, ali i domaćih medija.

Dinamov derutni stadion u kojeg je ulupano cijelo bogatstvo oštećen je u potresu u ožujku toliko da su dvije tribine neupotrebljive odnosno nesigurne za gledatelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, gledatelja nije bilo, bar ne mnogo, a čini se da je ovakvoj međunarodnoj blamaži kraj. Naime, izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić rekao je u razgovoru za Večernji list da je Maksimir neadekvatan stadion za hrvatsku reprezentaciju, iz čega bi se dalo zaključiti da neko vrijeme Vatreni tamo neće igrati.

VRATIO SE LOVREN, ALI ZASTRAŠUJUĆE VIJESTI STIŽU IZ PORTUGALA: U Split stižu u punom sastavu, i Ronaldo bi trebao zaigrati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje Split, gradi se u Osijeku

"Ne želimo uopće dovoditi u pitanje to da naša nacionalna vrsta, doprvak svijeta mora imati adekvatan stadion i u glavnom gradu. Maksimir to više nije. Kao što sam rekao, Grad Zagreb mora dati adekvatne odgovore spram Dinama i napokon naći rješenje", rekao je Kustić.

Mnogi reprezentativci Hrvatske nisu bili zadovoljni igranjem na Maksimiru, još prije Dejan Lovren bio je vrlo kritičan prema igranju na derutnom stadionu, a i Zlatko Dalić nije imao baš najljepše riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Hrvatska stvarno više neće igrati na Maksimiru, onda jedini stadion na kojem se mogu igrati one najveće utakmice ostaje Poljud u Splitu, no uskoro će biti izgrađen i novi stadion Osijeka na Pampasu, gdje ćemo u budućnosti gotovo sigurno moći gledati Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo