HRVATSKA U OSMINI FINALA EURA: / Njemačka slavila protiv Sj. Irske i odvela Vatrene među 16 najboljih!

Image
Foto: afp, KENZO TRIBOUILLARD

Njemačka je u svojoj posljednjoj utakmici natjecanja po skupinama na Euru slavila protiv Sjeverne Irske 1-0 i tako potvrdila nastup Hrvatske u osmini finala prvenstva.

21.6.2016.
17:19
afp, KENZO TRIBOUILLARD
VOYO logo

SJEVERNA IRSKA - NJEMAČKA 0:1

Sjeverna Irska: McGovern, Hughes, Cathcart, Mcauley, J. Evans, Ward, C. Evans, Davis, Norwood, Dallas, Washington

Njemačka: Neuer, Kimmich, Boateng, Hummels, Hector, Khedira, Krooos, Muller, Ozil, Gotze, Gomez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UKRAJINA - POLJSKA 0:1

Ukrajina: Pyatov, Fedetskiy, Khacheridi, Kucher, Butko, Rotan, Stepanenko, Yarmolenko, Konoplyanka, Zinchenko, Zozulya

Poljska - Fabiański, Cionek, Pazdan, Glik, Jędrzejczyk, Jodłowiec, Krychowiak, Kapustka, Zieliński, Milik, Lewandowski

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u osmini finala! Naime, Njemačka je pobjedom nad Sjevernom Irskom Hrvatskoj osigurala nastup u nokaut fazi natjecanja bez obzira kako sraz sa Španjolskom završio. Iz razloga što će u najgorem slučaju biti jedna od četiri najbolje trećeplasirane momčadi. Hrvatska je u prva dva nastupa osvojila četiri boda, a dvije trećeplasirane reprezentacije, Sjeverna Irska i Albanija, okončale su natjecanje sa po tri boda.

Image
POLICIJA SPREMNA NA INTERVENCIJU! /

Specijalci okružili stadion, stigao i Uefin šef za sigurnost

Image
POLICIJA SPREMNA NA INTERVENCIJU! /

Specijalci okružili stadion, stigao i Uefin šef za sigurnost

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danke Gomez

Njemačka je do pobjede protiv Sjeverne Irske na Parku prinčeva stigla golom Gomeza (30) kojem je Joachim Löw dao šansu u prvih 11 u ovom dvoboju. Njemački napadač zahvalio se svom izborniku na najbolji mogući način zabivši pogodak. Inače, Elf je apsolutno dominirao u ovom srazu. Kao nitko do sada na Euru. Njemačka je ukupno imala 28 udaraca na gol McGoverna, Sjeverna Irska samo dva na vrata Neuera. Posjed lopte je nevjerojatan. Njemačka je na kraju susreta imala čak 79 % loptu u svojim nogama u odnosu na samo 21 % Sjeverne Irske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elf prvi u skupini C

Ovom pobjedom Njemačka je osvojila prvo mjesto u skupini ispred Poljske, koja je u Marseilleu također sa 1-0 (0-0) svladala Ukrajinu, pa su obje reprezentacije natjecanje završile sa po sedam bodova, ali Njemačka ima bolju razliku pogodaka.

Sjeverna Irska je s tri boda završila kao treća u skupini, te još uvijek ima izglede za plasman u osminu finala, no sada ovisi o raspletima u preostale tri skupine, dok je Ukrajina završila natjecanje na posljednjem mjestu bez bodova i bez postignutog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljska bolja od Ukrajine

Što se tiče sraza u Marseilleu, Poljska je uraganski krenula u dvoboj, te je u prve tri minute imala dvije stopostotne prilike koje su zapucali njezini napadači Milik i Lewandowski. Prvo je Milik uletio u kazneni prostor s lijevoga krila, no njegov udarac sa 10-ak metara obranio je Pjatov. Samo nekoliko sekundi potom Milik je preuzeo ulogu asistenta, odlično je ubacio u kazneni prostor za Lewandowskog koji je ostao nečuvan na 7-8 metara od vrata, ali je najbolji poljski strijelac netipično za njega u čistoj prilici prebacio gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon neuvjerljivog ulaska u utakmicu, Ukrajina je u nastavku prvog poluvremena zagospodarila terenom, no njezini napadači promašili su nekoliko odličnih situacija za pogodak. Prvu veliku priliku upropastio je Jarmolenko koji se u 25. minuti sjurio po desnoj strani napada, ali nakon što je ušao u kazneni prostor promašio je vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blaszczykowski strijelac za Poljsku

Samo pet minuta potom poljskim vratima je zaprijetio i Konopljanka, ali njegov udarac sa 20-ak metara je pogodio mrežu s vanjske strane. Konopljanka je imao još jednu odličnu situaciju u 40. minuti, nakon što je Butko prošao po lijevom krilu i vratio prizemnu loptu na udarac sa sedam metara Konopljanki, veznjak Seville je promašio loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna za ukrajinske promašaje uslijedila je početkom drugog poluvremena kada je Poljska povela golom Jakuba Blaszczykowskog koji je u igru ušao početkom nastavka. Milik je odlično uočio prazan prostor iza ukrajinske obrane u koji je utrčao Blaszczykowski, ovaj je potom "lažnjakom" prevario Rotana i pogodio suprotnik kut nemoćnog Pjatova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici Ukrajina je imala nekoliko izglednih situacija za pogodak koji bi joj donio i utješni bod, no Zozulja je u 80. minuti bio neprecizan udarcem glavom, dok je Fabianski u 82. minuti uspio ukrotiti udarac Rotana sa više od 20 metara.

Poljska će kao drugoplasirana iz skupine C u osmini finala igrati protiv Švicarske, koja je osvojila drugo mjesto u skupini A. To je ujedno i prvi poznati par osmine finala, a utakmica će se igrati u subotu u Saint-Etienneu (15 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo