HRVATSKA DOMINIRALA DO ULASKA NEYMARA PA - IZGUBILA: / Brazilski čarobnjak na impresivan se način vratio na teren

Image
Foto: AFP

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je od Brazila 2-0

3.6.2018.
17:48
AFP
VOYO logo

HRVATSKA - BRAZIL 0-2

HRVATSKA (4-2-3-1): Subašić - Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Vida - Rakitić, Badelj - Perišić, Modrić, Rebić - Kramarić

BRAZIL (4-1-4-1): Alisson - Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo - Casemiro, Fernandinho, Paulinho - Willan, Coutinho - Gabriel Jesus

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

U predposljednjoj pripremnoj utakmici Vatrenih za nadolazeći SP u Rusiji, Brazil je u nedjelju poslijepodne na Anfieldu pobijedio Hrvatsku 2-0. Naša izabrana vrsta prvo je poluvrijeme odigrala dobro. Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić pripremio je iznenađenje koje je najavio na subotnjoj presici...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na lijevo krilo umjesto Strinića stavio je Domagoja Vidu, a na njegovoj poziciji zaigrao je Dejan Lovren. To se pokazalo kao solidan potez, a Ante Rebić i Luka Modrić izluđivali su Brazilce.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

POGLEDAJTE SPEKTAKL KROZ FOTOGRAFIJE: Zaljubite se u hrvatske dresove i doživite atmosferu s Anfielda

Image

POGLEDAJTE SPEKTAKL KROZ FOTOGRAFIJE: Zaljubite se u hrvatske dresove i doživite atmosferu s Anfielda

Devet minuta nakon početka susreta lijepu akciju Brazila naši nogometaši pretvaraju u odličan kontranapad, no Kramarić, koji je također bio opasan u ovoj utakmici, nije uspio doći do gola i prilika je propala.

NEYMAR GOLOM HRVATSKOJ NASTAVIO ISPISIVATI POVIJEST: Digao se s klupe i 23 minute i 33 sekunde kasnije sve je bilo gotovo

Lovren umalo zabio

Par minuta kasnije Hrvatska ima još dvije prilike, prvo ubačaj Rebića ne iskorištava ponovno Kramarić, a nakon toga udarac glavom Lovrena zamalo završava u mreži Brazila, što je bila najbolja šansa Hrvatske u prvom dijelu. Dijelili su ga centimetri od gola na svom Anfieldu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 15. minuti brazilski vratar Alisson obranio je odličan udarac Kramarića. Petnaestak minuta kasnije, Rebić je kreirao dvije odlične prilike, no pokušaji Perišića i Kramarića ne završavaju pogotkom na konto Hrvatske...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DALIĆ NAKON PORAZA OD BRAZILA: Moramo vidjet gdje smo griješili, ali zadovoljan sam prvim poluvremenom

Zakuhalo se krajem prvog poluvremena, prvo je u sudaru Gabriela Jesusa i Perišića brazilski reprezentativac izvukao deblji kraj te je naš igrač zbog toga zaradio žuti karton, a nekoliko minuta kasnije Fernandinho također zarađuje opomenu zbog prekršaja na Šimi Vrsaljku, koji se u igru vratio sa zavojem oko glave. Nastradao je i Rebić, naš najbolji igrač u ovoj utakmici, koji je nakon hrvatskog kontranapada prvo dobio loptom, pa onda i laktom u rebra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neymar ušao, Brazil proigrao

Početkom drugog dijela ušla je najveća zvijezda Selecaa, Neymar, a teren je napustio Fernandinho. I onda je počelo! Neymar je svojim ubacivanjima, pametnim loptama i brzim fintama počeo stvarati probleme hrvatskoj obrani.

SELECAO I DALJE ENIGMA ZA VATRENE: Hrvatska i dalje bez slavlja protiv Brazila, negativni omjer sve je veći

Image

Brazil's striker Neymar (L) vies with Croatia's midfielder Mateo Kovacic during the International friendly football match between Brazil and Croatia at Anfield in Liverpool on June 3, 2018. / AFP PHOTO / Oli SCARFF

Neymar je u 57. minuti uputio jedan udarac, kojim je pokazao da je ponovno tu, da će itekako biti važan faktor na SP-u. Dvije minute kasnije Rebić udarcem glavom zamalo dovodi našu momčad u vodstvo, nakon čega teren napušta najveća njegova žrtva na ovom susretu Marcelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je napravioi nekoliko promjena, pa su se na terenu našli Kovačić, Brozović i Pjaca, a izašli su Modrić, Badelj te Ante Rebić. Ukupno ih je Dalić u ovoj utakmici napravio šest!

U 69. minuti Coutinhovo dodavanje upućeno je na lijevu stranu gdje se nalazio Neymar koji je lako izigrao Vrsaljka, a potom Kovačić nije htio skriviti jedanaesterac te zvijezda PSG-a pored Lovrena donosi vodstvo Brazilu. Strašno kako je Neymar slomio našu obranu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U završetku utakmice nekoliko prilika imao je i Firmino, a njegov treći pokušaj rezultirao je i pogotkom u sudačkoj nadoknadi kada se Liverpoolov napadač prikrao hrvatskom braniču Tinu Jedvaju iza leđa te iskoristio njegovu pogrešku za povećanje brazilske prednosti i konačnih 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo četvrti susret Hrvatske i Brazila, uz tri pobjede ‘Selecaa’, dok je jedan susret završio remijem. U prijateljskom susretu 2005. godine Brazil je kao aktualni svjetski prvak na splitskom Poljudu odigrao 1-1 protiv Hrvatske.

Godinu dana kasnije Hrvatska i Brazil su se ponovno susreli, ali ovoga puta u službenom susretu u skupini na SP u Njemačkoj, a Brazil je bio uspješniji sa 1-0. “Vatreni” i “Selecao” su treći puta igrali međusobno na otvaranju Svjetskog prvenstva 2014. u Sao Paolu, a slavio je domaćin 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vatreni" se odmah nakon utakmice protiv Brazila vraćaju u Hrvatsku, te će do srijede trenirati na Rujevici. U ponedjeljak bi izbornik Zlatko Dalić trebao objaviti konačan popis igrača koji će putovati na Svjetsko prvenstvo, a posljednju pripremnu utakmicu Hrvatska će igrati sa Senegalom, 8. lipnja na stadionu Gradski vrt u Osijeku.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA.

90' - Sudačka nadoknada je 3 minute

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Vrsaljko izlazi, Jedvaj ulazi. Ovo je peta izmjena kod Vatrenih.

87' - Neymar je sjajno tukao s nekih 21 metar iz slobodnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Rakitić ide van i daje kapetansku traku Vidi. Bradarić je ušao umjesto njega u igru.

77' - Kazna za Rakitića, bio je pregrub u jednom duelu pa je sudac Oliver to sankcionirao. Brazil puno opasniji u nastavku, ulazak Neymara definitivno je sve pokrenuo na bolje za Selecao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - KAKAV GOL NEYMARA! Tek što se vratio na teren, najbolji brazilski igrač razbio je našu obranu solo akcijom na koju Vrsaljko i Kovačić nisu imali odgovora. Bio je prebrz u driblingu, promijenio je smjer u petercu, a onda je zakucao loptu u gol uz malu pomoć prečke. Sjajan gol sjajnog igrača...

67' - Rakitić traži Kramarića koji se povukao skroz desno.

64' - Izlazi Rebić, ulazi Pjaca.

59' - Sjajan udarac Rebića glavom, brani to Alisson teškom mukom. Kako Rebić igra u današnjoj utakmici... Dalić je pogodio s njim na krilu, ovaj čovjek je otkriće.

REBIĆA SU CENTIMETRI DIJELILI OD GOLA: Pogledajte udarac koji je skamenio dio tribina sa brazilskim navijačima

58' - Izlazi i Luka Modrić, ulazi Mateo Kovačić.

52' - Izlazi Ćorluka, ulazi Duje Ćaleta Car. Veliki test za talentiranog stopera Salzburga u ovoj utakmici. I ovo je malo iznenađenje Dalića. Debitirat će mladi Šibenčanin i odmah ide na opasnog Neymara.

51' - Marcelo je sjajno tukao s nekih 17 metara, odlazi lopta tik uz desnu vratnicu.

50' - Willian je centrirao s desne strane, oštro u peterac, ali čisti to obrana Vatrenih u korner.

46' - Briljantan potez Modrića petom, bio je Luka uz aut liniju, ali je plasirao sjajnu loptu u prostor. Publika mu je zapljeskala, kao i mi.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Prema najavama, Neymar je započeo drugo poluvrijeme. Ovo su prve minute za Neymara nakon više od tri i pol mjeseca pauze zbog operacije metatarzalne kosti.

45' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Hrvatska je u prvom poluvremenu bila bolja momčad, Lovren je imao sjajnu šansu glavom, Rebić je odigrao kvalitetno i u obrani i u napadu. S trojicom visokih igrača nazad imamo adut u prekidima. Možemo biti zadovoljni viđenim na Anfieldu. Brazil nam nije ni pucao u okvir gola.

Galerija

VIŠE O SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU MOŽETE PROČITATI - OVDJE.

NAVIJAČI PROSVJEDUJU I NA ANFIELDU: Savjetniku Dinama ovo se nikako neće svidjeti

45'+2: Opet Rebić pada na travnjak, sad je bio u sudaru s Alissonom. Dobio je udarac u rebra, ali nastavit će on igrati. Rebić igra sjajno.

38' - Perišić postaje drugi hrvatski igrač u ovoj utakmici koji je dobio žuti karton. Udario je po nogama Gabriela Jesusa koji je pao na teren u bolovima. Opravdana kazna za Vatrenog.

34' - Brza kontra hrvatskih nogometaša, ali Ante Rebić okružen šestoricom Brazilaca ostao je bez realizacije. Iako je sa svoje lijeve strane imao slobodnog suigrača koji mu je mahao, signalizirao, ali nije to Rebić vidio.

REBIĆ ĆE GA SANJATI: Coutinho izveo potez vrijedan divljenja, baš ono brazilski genijalan

32' - Brazil malo, pomalo, hvata konce igre. pokušao je Paulinho udarcem s distance, međutim, Ćorluka je odličan u bloku.

31' - Uzvraća Brazil, Willian je pucao, ali Badelj je to blokirao.

30' - Hrvatska je pritisnula Brazil, plete se mreža oko gola Selecaa.

26' - Coutinho je sad pucao poput početnika. Primio je loptu na nekih 25 metara od gola, a onda pucao ne na gol, nego prema aut liniju. Blamaža zvijezde Barcelone.

Galerija

23' - Coutinho je tukao s nekih 20 metara, ali lopta odlazi daleko do gola.

16' - Thiago Silva i Miranda zakuhali pred svojim šesnaestercem, lopta dolazi do Kramarića na nekih 18 metara, ali njegov odličan udarac sjajno brani Allison.

15' - Thiago Silva nakon jednog duela šepajući nastavlja igru. I dalje traju problemi za Brazilce koji se nikako ne mogu sastati s loptom.

13' - Kakva prilika za Hrvatsku! Dejan Lovren na 'svom' Anfieldu imao je lijepu šansu poslije ubačaja iz kornera. Tukao je Lovren glavom, otišlo je to tik uz stativu Alissona. Potom je Andrej Kramarić nezgodno startao na Thiaga Silvu i dobio žuti karton.

12' - Rebić igra sjajno na desnoj strani, krade lopte, strava pritisak, kako je samo moćan igrač Frankfurta.

9' - Danilo je sjano pokušao podvaliti loptu nakon što se po desnoj strani sjurio u kazneni prostor, ali Willian i Marcelo su je preskočili. Vatreni su odmah potegnuli protuudar, Kramarić je dobio loptu i sjurio se prema Alissonu, ali ništa se nije dogodilo. Brazilci to rješavaju bez problema.

7' - Hrvatska je u ovih prvih sedam minuta nešto bolja momčad, smirenije igra.

4' - Napadači Vatrenih Kramarić i Rebić odmah rade pritisak na obranu Brazila. Allison malo u panici, morao je golman Brazila ispucati loptu u aut jer je presing naših ofenzivaca bio jak.

1' - Prvi test za Ćorluku uspješno je rješen, Paulinho ga je pritisnuo uz korner liniju, ali Ćorluka ga je izvrtio i oslobodio ga se.

1' - POČELA JE UTAKMICA: Poslije intoniranja nacionalnih himni počela je utakmica na znak suca Michaela Olivera. Ajmooo Vatreni

15:56 - Na redu je himna Brazila.

15:55 - Na redu su himne. Prva je "Lijepa naša".

15.00 - Stigle su službene postave za utakmicu! Iznenađenje o kojem je Zlatko Dalić je govorio je da je Ivan Strinić završio na klupi, a umjesto njega na lijevom beku igrat će stoper Domagoj Vida. To znači da Dejan Lovren upada u prvu postavu dok Mario Mandžukić susret počinje s klupe. Također, kao izrazita špica utakmicu će početi Andrej Kramarić, a s krila će nadirati Ivan Perišić i Ante Rebić.

JEDNA JE FOTOGRAFIJA MODRIĆA, KOVAČIĆA I MARCELA UOČI UTAKMICE ZBUNILA NAVIJAČA: ‘Pa kako je ovo moguće?’

14:45 - Vatreni su stigli na Anfield. Dijele se autogrami navijačima i isprobava travnjak na kojem će u 16 sati zaigrati protiv velikog Brazila.

14:19 - Prvi napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić propustio je posljednji trening Vatrenih uoči prijateljske utakmice protiv Brazila na stadionu Anfield u subotu. Iz tabora hrvatske vrste poručili su kako Mandžukić ima manjih problema i u dogovoru s liječničkom službom propustio je trening na Anfieldu. Napadač Juventusa je osjetio laganu bol u koljenu te se ne radi o ničem ozbiljnijem. Navode i da bi sigurno počeo susret da se radi o natjecateljskoj utakmici.

"Kazao sam da ćemo poštedjeti treninga svakog igrača koji ima i najmanji problem. Ne treba ništa riskirati. Pametnije je preventivno reagirati sačuvati igrače za Rusiju. Zato nije trenirao”, rekao je Zlatko Dalić za Sportske novosti.


NAJAVA:

Hrvatska i Brazil do sada su igrali tri puta uz dvije pobjede ‘Selecaoa’, dok je jedan susret završio bez pobjednika. Prvi susret je igran 17. kolovoza 2005. godine kada je Brazil kao aktualni svjetski prvak na splitskom Poljudu odigrao 1-1 protiv reprezentacije Hrvatske koju je kao izbornik vodio Zlatko Kranjčar.

TITE IZNENADIO IZBOROM KAPETANA ZA HRVATSKU: Novi vođa Brazila nahvalio Vatrenog s kojim vodi bitke u prvenstvu

OSVANULA SPEKTAKULARNA NAJAVA OKRŠAJA VATRENIH I BRAZILA: Šuker poručio Englezima da očekuju festival nogometa

Taj je susret odigran u sklopu HNS-ove kampanje za dobijanje domaćinstva EURA 2012. za koje se kandidirao zajedno s Mađarskom. Hrvatsku je u vodstvo doveo sin našeg izbornika Niko Kranjčar u 32. minuti, a na konačnih 1-1 poravnao je Ricardinho 10 minuta potom.

Brazil bio bolji 2006. u Berlinu

Niti godinu dana kasnije Hrvatska i Brazil su se ponovno susreli, ali ovoga puta u službenom susretu u skupini na SP u Njemačkoj. U dvoboju 1. kola u skupini F na Olimpijskom stadionu u Berlinu 13. lipnja Brazil je bio uspješniji sa 1-0, a strijelac jedinog gola bio je Kaka u 44. minuti.

Brazilci, koji su bili apsolutni favoriti uoči početka susreta, do prve pobjede na SP-u došli su teže od očekivanog. Naime, hrvatska reprezentacija je odigrala odlično, zaustavivši Ronalda i Adriana, te prvu zvijezdu brazilske reprezentacije Ronaldinha. Ipak, jedna neopreznost u obrani i majstorija Kake Hrvate je stajala osvajanja jednog boda.

Brazil je kasnije prošao u osminu finala kao pobjednik skupine, dok je Hrvatska okončala natjecanje na trećem mjestu u skupini.

Nishimura pogurao 'Selecao'

“Vatreni” i “Selecao” su treći put igrali međusobno na otvaranju svjetskog prvenstva 2014. u Sao Paolu, a slavio je domaćin 3-1. Ostaje utjeha kako smo otvorili World Cup protiv peterostrukog svjetskog prvaka prvenstva u susretu kojeg je gledalo najmanje dvije milijarde ljudi. Međutim, nakon svega što se događalo na travnjaku Arene Corinthians, moglo bi se reći nezasluženo.

Hrvatska je u većem dijelu utakmice bila ravnopravna Brazilcima, kojima je za pobjedu trebala i obilata pomoć japanskog suca Nishimure. Hrvatska je povela u 11. minuti autogolom Marcela, a u 29. minuti je izjednačio Neymar. U nastavku susreta 'ukazao' se Nishimura koji je u 70. minuti poklonio kazneni udarac domaćinu kojeg je realizirao Neymar. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Oscar u sudačkoj nadoknadi.


Dosadašnji susreti Hrvatske i Brazila: 17. kolovoza 2005, Split: Hrvatska - Brazil 1-1 (Kranjčar 32 / Ricardinho 42) 13. lipnja 2006, Berlin: Hrvatska - Brazil 0-1 (Kaka 44) 12. lipnja 2014, Sao Paulo: Brazil - Hrvatska 3-1 (Neymar 29, 71-11m, Oscar 90+1 / Marcelo 11-autogol)

HRVATSKA – BRAZIL 1-1 SPLIT. Stadion Poljud – 30.000 gledatelja; Sudac: Florian Meyer (Njemačka) Strijelci: 1-0 Kranjčar (32), 1-1 Ricardinho (42) HRVATSKA: Butina (od 60. Pletikosa) - Tomas (od 46. Šimić), R. Kovač, Šimunić, Srna - N. Kovač (od 87. Vranješ), Tudor, Babić , Kranjčar (od 83. Šerić) - Klasnić (od 78. Balaban), Olić ( od 50. Da Silva) BRAZIL: Dida – Cafu, Lucio (od 83. Andreson), Juan, Roberto Carlos – Emerson, Ricardinho (od 46. Robinho), Ze Roberto (od 66. Renato), Kaka (od 66. Juninho) – Ronaldo (od 74. Ricardo Oliveira), Adriano (od 74. Baptista)

BRAZIL - HRVATSKA 1-0 BERLIN. Olimpijski stadion – 72.000 gledatelja; Sudac: Benito Archundia (Meksiko) Strijelac: 1-0 Kaka (44) BRAZIL: Dida - Cafu, Lucio, Juan, Roberto Carlos - Kaka, Emerson, Ze Roberto - Ronaldinho, Adriano, Ronaldo (od 69. Robinho)

HRVATSKA: Pletikosa - Šimić, R. Kovač, Šimunić, Srna - Tudor, Kranjčar, N. Kovač (od 41. Leko), Babić - Pršo, Klasnić (od 56. Olić).

BRAZIL – HRVATSKA 3-1 SAO PAOLO. Arena Corinthias – 62.200 gledatelja; Sudac: Nishimura (Japan) Strijelci: 0-1 Marcelo (11-ag), 1-1 Neymar (29), 2-1 Neymar (70-11m), 3-1 Oscar (90+1) BRAZIL: Julio César - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Luiz Gustavo, Paulinho (od 63. Hernanes), Hulk (od 68. Bernardo), Oscar, Neymar (od 88. Ramires) - Fred HRVATSKA: Pletikosa - Srna, Lovren, Ćorluka, Vrsaljko - Rakitić, Modrić, Perišić, Kovačić, Olić - Jelavić (od 78. Rebić)


Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo