SEVILLA OSVOJILA JOŠ JEDNU EUROPSKU LIGU U LUDOJ UTAKMICI: / Sjajne Carlosove škarice presudile, Brozović asistirao

Image
Foto: Profimedia

Diego Carlos zabio je odlučujući pogodak u 74. minuti sjajnim škaricama, a lopta se odbila od Lukakua u mrežu

21.8.2020.
22:52
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Seville rekordni šesti put pobjednici su Kupa UEFA i Europske lige nakon što su u finalu u Kölnu pobijedili Inter sa 3:2.

Bila je to sjajna utakmica posebno u prvom dijelu u kojem su pala čak četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci za španjolski sastav bili su Luuk de Jong (12', 33') i Diego Carlos (74'), dok su golove za Inter zabili Romelu Lukaku (5'-11m) i Diego Godin (35') na asistenciju hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića koji je igrao cijeli susret za milanski sastav.

Image
[VIDEO] BROZOVIĆ MAJSTORSKI ASISTIRAO U FINALU EUROPSKE LIGE: /

Nakon ove njegove 'lopte s očima' obrana Seville ništa nije mogla napraviti

Image
[VIDEO] BROZOVIĆ MAJSTORSKI ASISTIRAO U FINALU EUROPSKE LIGE: /

Nakon ove njegove 'lopte s očima' obrana Seville ništa nije mogla napraviti

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škarice za kraj

Inter je poveo već u 5. minuti golom Romela Lukakua iz kaznenog udarca. Luuk de Jong je okrenuo rezultat s dva gola, da bi u 35. minuti izjednačio Godin na ubačaj našeg Brozovića.

Pobjednički pogodak za Andalužane zabio je Carlos u 74. minuti sjajnim škaricama, a pomogao mu je Lukaku koji je skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilli je to bilo šesto finale i šesta pobjeda u najmasovnijem europskom kupu. Dva puta je slavila u Kupu UEFA (2006, 2007), te četiri puta u Europskoj ligi (2014, 2015, 2016, 2020).

Inter je igrao svoje peto finale u ovom natjecanju, te upisao drugi poraz. Slavio je 1991. protiv Rome, tri godine kasnije protiv Austrije Salzburg, te 1998. protiv Lazija, dok je izgubio od Schalkea 1997.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve golove s ove utakmice možete pronaći u nastavku članka.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale Europske lige

Sevilla - Inter 3:2

Sevilla: Bono, Diego Carlos, Kounde, Regulion, Navas, Fernando, Jordan, Banega, Suso, Ocampos, De Jong

Inter: Handanović, De Vrij, Godin, Bastoni, Brozović, Barella, Galliardini, Young, D'Ambrosio, Lautaro, Lukaku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT Gotovo je! Sevilla slavi. Osvojili su još jednu Europsku ligu. Ovo im je šesta pobjeda u šest finala!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Još će se šest minuta igrati u ovom finalu.

80' kakva sad šansa za Inter, bio je Alexis Sanchez kod lopte, pucao je, ali je Kounde uspio nekako izbaciti tu loptu iz opasne zone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' Što se sve neće dogoditi na ovoj utakmici... Najlošiji igrač Seville dosad Diego Carlos nakon centaršuta Banege pogodio je škaricama loptu, ali napucao je Lukakua i od njega se lopta odbila u gol, inače ne bi završila u mreži. Tako je junak postao tragičar, a tragičar junak. Strašno finale. Gol pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Ne može više Ocampos. Šepajući je izašao iz igre, a zamijenio ga je Munir.

65' Odlična šansa sad, Lukaku je imao dvojicu na leđima u kontri, ali vratar Seville Bono izletio je i obranio. Sjajna reakcija golmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Nakon 65 minuta kao da se malo smanjio ritam. Nitko ne može držati onako ubitačan ritam, kao da se momčadi malo odmaraju, uvjetno rečeno, za kraj utakmice.

55' Žestok tempo u drugom dijelu, ne štede se momčadi, ali tempo zabijanja golova ipak je malo pao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme, pogledajte kako je izgledala atomska utakmica u prvom dijelu:

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HT Prvo poluvrijeme je gotovo, a što smo sve vidjeli, to je strašno. Četiri gola, atomski nogomet u svojoj srži. Odmorite se 15-ak minuta.

35' Još jedan gol, Pa ovo je ludnica! Brozović je asistirao iz slobodnog udarca, Diego Godin na idealnu je loptu idealno reagirao i pogodio za još jedno poravnanje rezultata. Njegov gol pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' Opet zabija De Jong! Sevilla je napravila potpuni preokret u Kölnu. Banega je ubacio, a Nizozemac zabio svoj drugi gol večeras. Pogledajte njegov potez OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' Odlično ubacivanje Galliardinija na D'Ambrisija koji je ipak malo prekratak. Vidjeli smo ga i ranije kako se s pozicije desnog wingbacka ubacuje skroz u napad.

20' Dosta grubih startova smo vidjeli već na utakmici. Ocampos je sad na podu nakon duela s D'Ambrosiom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' Evo Seville natrag u utakmici nakon samo 7 minuta. Navas je ubacio u sredinu, a De Jong se bacio na i glavom zakucao loptu u mrežu za poravnanje rezultata. Sjajan gol pogledajte OVDJE.

5' Već je 1:0 za Inter. Lukaku je izborio penal nakon što ga je srušio Diego Carlos, a onda ga je i sigurno izveo. Sad Sevilla mora juriti taj rezultat. Izjednačio je i rekord Ronalda koji je također zabio 34 gola u svojoj prvoj sezoni s Interom. Njegov gol pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Počela je utakmica.


20:00 - Stigli su i sastavi obiju momčadi. Marcelo Brozović standardan je u prvoj postavi Intera.

11:01 - Treneri Seville Julen Lopetegui i Intera Antonio Conte dan uoči finalnog dvoboja nogometne Europske lige koji će se igrati u petak u Koelnu (21 sat) složili su se kako je favorit talijanski doprvak.

"Inter je momčad puna igrača svjetske klase, ali mi smo odlučni odigrati odličnu utakmicu. Morat ćemo usmjeriti utakmicu na način da koristimo vlastite jake strane te na terenu igrači moraju raditi jedni za druge. Naš suparnik natjerat će nas da budemo na svojoj najvišoj razini", kazao je Lopetegui.

Sevilli će ovo biti šesti nastup u finalu Europske lige, a u svih dosadašnjih pet nastupa osvojila je i naslov, 2006. pobijedila je Middlesbrough, 2007. Espanyol, 2014. Benficu, 2015. Dnipro, a 2016. Liverpool.

U posljednja dva tjedna Sevilla je u nastavku Europske lige ostvarila tri pobjede uz primljen samo jedan pogodak, prvo je u osmini finala svladala Romu sa 2:0, potom Wolverhampton Wandererse sa 1:0, da bi u polufinalu nadigrala Manchester United sa 2:1.

Desteljeće od posljednjeg finala

S druge strane, Inter je 10 godina čekao na nastup u nekom eurofinalu. Tada je u završnici Lige prvaka sa 2-0 bio bolji od Bayerna iz Münchena za svoj treći naslov prvaka Europe. I u ovom natjecanju Inter ima tri trofeja, sva tri osvojena u 90-im godinama prošlog stoljeća, 1991. je u finalu nadigrao Romu, 1994. Austriju iz Salzburga, a 1998. Lazio.

Kao i Sevilli, nastup u finalu će biti četvrti za Inter od nastavka Europske lige u Njemačkoj te je također u dosadašnja tri nastupa primio samo jedan gol. Talijanski sastav u osmini finala je sa 2-0 bio bolji od Getafea, potom je u četvrtfinalu sa 2:1 svladao Bayer iz Leverkusena, da bi u polufinalu deklasirao Šahtar iz Donecka sa 5:0, a karakteristično je bilo to da je svaki put iskoristio prvu priliku na utakmici i potom kontrolirao događanja na travnjaku.

Na klupi Intera od prošlog ljeta je trofejni stručnjak Antonio Conte, koji je s Juventusom osvojio tri naslova prvaka Italije, dok je tijekom dvije godine provedene na Stamford Bridgeu s Chelseajem osvojio po jedno prvenstvo i FA Kup. I tijekom igračke karijere Conte se naosvajao trofeja, ali također zna kako se pamte samo pobjednici.

"Istog trenutka kada sam prihvatio ovaj posao rekao sam kako moramo pokušati osvojiti neki trofej. Imam jako dobru skupinu igrača koji uvijek žele napredovati, a sada imaju i priliku učiniti nešto povijesno. Možemo biti ponosni što smo u finalu, ali iz osobnog iskustva znam kako se pamte samo pobjednici, jer sam tijekom igračke karijere nastupio u četiri finala Lige prvaka, ali pobijedio sam samo jednom, dok sam u preostala tri navrata izgubio. Ta činjenica trebala bi nam dati dodatnu motivaciju", naglasio je Conte.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo