HNS odbio invalida: / Ne puštaju ga na utakmicu protiv Srbije!

Ante Zec je stopostotni invalid i prikovan je za krevet, no njegov hendikep ga ne priječi da uživo prati omiljeni Hajduk i našu nogometnu reprezentaciju.

7.3.2013.
9:36
VOYO logo

Ante se javio Hrvatskom nogometnom savezu da mu osigura ulaz kao invalidnoj osobi, ali dobio je neugodnu odbijenicu. Navodno je sporan njegov krevet.

"Ne znam što bih vam rekao, stvarno sam razočaran odnosom HNS-a. Bio sam već na utakmicama i krevet nikad i nigdje nije bio problem. Pa tek je neznatno veći od invalidskih kolica. Zamislite, iz HNS-a su tražili da im pošaljem svu dokumentaciju o invalidnosti pa sam i to sam poslao. Kada su se javili ipak su rekli da mogu ići s jednom osobom u pratnji, a na moj upit da su mi zbog kreveta potrebne barem dvije osobe za pratnju nisu ni odgovorili. Jasno da jedna osoba ne može sama brinuti o meni zbog prijevoza, sa mnom su uvijek brat i prijatelj", kazao je Zec i nastavio svoju priču u razgovoru za Sportske novosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijatelj mi je nedavno u Splitu susreo povjerenika za sigurnost Zorana Cvrka iz HNS-a i objasnio mu situaciju, a on mu je također rekao da je krevet problem. Meni to nije jasno, ne tražim nikakvu financijsku pomoć ili nešto slično. Htio sam o svom trošku ići na utakmicu i zamolio samo da me puste na stadion, bez velikih zahtjeva. Krevet je moja realnost i ne mogu iz njega, a meni su Hajduk i odlazak na utakmice sve u životu, puno mi znače."

"Mi smo pokušali sve, ali maksimirski stadion nema konfiguraciju da bi se pronašlo mjesto za toga mladića. Vjerujte, jedva smo od Uefe dobili odobrenje za invalide u kolicima i njihovu pratnju. Vani su takve stvari riješene rampama, liftovima, kod nas je drugačije, pozicija nije najbolja, Uefi se takva situacija baš ne sviđa. A na tu je poziciju nemoguće smjestiti čovjeka s krevetom, pogotovo što on od tamo ne bi ništa vidio, jedino mjesto gdje bi mogao biti jest tartan-staza uz teren. Ali tamo, priznat ćete, ne može biti. Nešto što je na Poljudu moguće, u Maksimiru nije i treba to uzeti u obzir. Ja sam pokušavao, razgovarao i sa splitskom policijom i Uefom, stvarno mi je žao što ne možemo udovoljiti zahtjevu", rekao je Cvrk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo