PRESKOČILI RIJEKU / Osijek pobjedom protiv Šibenika u Gradskom vrtu zasjeo na vrh HNL ljestvice

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek je ovom pobjedom preskočio Rijeku koja je u subotu na Rujevici kiksala protiv Gorice

12.12.2021.
14:54
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometni klub Osijek pobijedio je Šibenik u svom Gradskom vrtu 3:1 i tako zasjeo na prvo mjesto ljestvice hrvatskog prvenstva.

Osijek je ovom pobjedom preskočio Rijeku koja je u subotu na Rujevici kiksala protiv Gorice. Riječani su izgubili 2:1 te su danas izgubili prvu poziciju u hrvatskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SJAJNI SU /

Brozović se pohvalio tetovažama, odmah mu se javio Lovren: 'Jedna stvar mi upada u oči...'

Image
SJAJNI SU /

Brozović se pohvalio tetovažama, odmah mu se javio Lovren: 'Jedna stvar mi upada u oči...'

Furiozan početak

Utakmica na stadionu Gradski vrt počela je žestoko pa je tako Osijeku bilo potrebno samo šest minuta za dva pogotka.

Već u 3. minuti Osijek je poveo, a napokon je za Osječane pogodak zabio Argentinac Ramon Mierez. Naime, kada su u pitanju utakmice Prve HNL Mierez je protiv Šibenika zabio prvi puta nakon 5. kola i 15. kolovoza kada je zatresao mrežu u ogledu protiv Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u 6. minuti bilo je 2:0. Nakon što Hiroš nije uspio zabiti lopta se odbila do Bohara koji je bio precizan i drugi puta je svladao Rogića.

Šibenik je kao i uvijek ove sezone igrao posve otvoreno te su se šanse nizale na obje strane, a već u 7. minuti bilo je 1:2. Pod gredu je loptu gromovito pospremio Antonio Marin i bio je to prvi pogodak Šibenika u posljednjih sedam utakmica protiv Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prošle sezone je Osijek četiri puta u prvenstvu pobjeđivao Šibenik 4:0, 3:0, 2:0 i 1:0, dok su ove sezone Osječani slavili 2:0 i 3:0.

Razigrane obje momčadi

Utakmica je nastavljena s velikim brojem prilika na obje strane, a prednjačio je Osijek pa je tako Kleinheisler u 33. minuti povećao na 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku se utakmice primirila u odnosu na prvih 45 minuta. No, opet je Osijek bio bolji, a šibenski vratar Rogić je spriječio i teži poraz svoje momčadi. Odlično je obranio u dva slučaja, kod udaraca Kleinheislera i Bohara.

Utakmica se mogla zakomplicirati u 86. minuti kada je Šibenik bio blizu smanjenja na 2:3. Nakon kornera pucao je Marin, ali je osječki vratar Malenica nevjerojatnom reakcijom zaustavio loptu i spriječio dramu u finišu ogleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek sad ima 39 bodova, dva više od Rijeke i pet više od trećeplasiranog Hajduka. Dinamo je na četvrtom mjestu s 31 bodom, no Modri danas od 17 sati igraju protiv Slaven Belupa na Maksimiru, a imaju i još jednu zaostalu utakmicu za odraditi.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo