POVRATAK U ODLIČNU FORMU / Dinamo dominantno pobijedio Slaven Belupo i preskočio Hajduk na HNL ljestvici

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Utakmica je bila riješena nakon 25 minuta, kad su Modri već vodili 3:0

12.12.2021.
19:12
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački Dinamo nakon sjajne pobjede u Londonu protiv West Hama rutinski je pobijedio na Maksimiru Slaven Belupo. Modri su stigli do pobjede uvjerljivom predstavom, a može se reći da je utakmica bila riješena u prvih 25 minuta.

Dinamo je ovom pobjedom zasjeo na treće mjesto na tablici i preskočio Hajduk, s kojim dijeli jednak broj bodova, ali zagrebačka momčad ima bolju gol-razliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NICA IH IPAK DOBILA /

Lovro Majer odigrao još jednu odličnu utakmicu za Rennes

Image
NICA IH IPAK DOBILA /

Lovro Majer odigrao još jednu odličnu utakmicu za Rennes

Za 1-0 zabio je Komnen Andrić u 13. minuti. Ristovski je ubacio, a Andrić glavom zabio za vodstvo Dinama. Šest minuta kasnije među strijelce se upisao i Mislav Oršić na asistenciju kapetana Arijana Ademija. Sve je bilo gotovo u 25. minuti kada je Oršić zabio svoj drugi pogodak na utakmici.

Najbolju priliku gosti su imali u 76. minuti kada je Marin Laušić pucao s ruba kaznenog prostora pogodivši vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek slavio protiv Šibenika

U prvom nedjeljnom ogledu Osijek je na svom stadionu porazio Šibenik 3:1. Time su se Osječani vratili na sam vrh ljestvice. Imaju dva boda više od Rijeke.

Već u 3. minuti Osijek je poveo, a napokon je za Osječane pogodak zabio Argentinac Ramon Mierez. Naime, kada su u pitanju utakmice Prve HNL Mierez je protiv Šibenika zabio prvi puta nakon 5. kola i 15. kolovoza kada je zatresao mrežu u ogledu protiv Rijeke. Već u 6. minuti bilo je 2:0. Nakon što Hiroš nije uspio zabiti lopta se odbila do Bohara koji je bio precizan i drugi puta je svladao Rogića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sedmoj minuti je pao i treći gol, za Šibenik je zabio Antonio Marin i bio je to prvi pogodak Šibenika u posljednjih sedam utakmica protiv Osijeka. Konačnih 3-1 postavio je Kleinheisler u 33. minuti. U nastavku susreta više nije bilo golova.

Na ljestvici vodi Osijek sa 39 bodova, Rijeka ima 37, a Dinamo i Hajduk po 34 boda. S tim da Dinamo i ma dva, a Hajduk jedan susret manje. Na začelju je Hrvatski dragovoljac sa sedam bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo - Slaven Belupo 3:0

Dinamo: Livaković; Šutalo, Theophile, Perić - Ademi, Ivanušec, Mišić, Špikić, Ristovski - Oršić, Andrić

Slaven Belupo: Susak; Božić, Udo Utin, Goda, Bosec - Caimacov, Glavčić, Kocijan - Kvržić, Zapata, Hadžić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' Zoran Zekić priprema posljednju zamjenu. U igru ulazi Hlevnjak, a izlazi Kocijan.

84' Treba zapljaskati sad Livakoviću koji je uhvatio živu loptu nakon Laušićevog odličnog udarca. Vrijeme curi i jasno je da će Dinamo tu osigurati sebi nova tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Opustila se malo sad obrana Dinama, Zapata se ušetao u kazneni prostor, ali je loše pucao, preko vrata je otišla lopta.

76' Evo nam malo i Slavena, Laušić je uzdrmao gredu. Bila je ovo najbolja prilika gostujućeg sastava na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Posljednja promjena kod DInama, Ivanušec ide van, a ulazi Marko Tolić.

67' Zekić ide malo izrotirati momčad, nije da ima baš previše izbora. Izašli su Utin, Hadžić i Glavčić, a ušli Mlinarić, Monjac i Laušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Ide van i kapetan Dinama Ademi, a ulazi u igru Marko Bulat.

52' Ivanušec tuće s 20.ak metara pored gola. Ne izgleda Dinamo kao da se misli zaustaviti na ovih 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' Tri zamjene napravio je Željko Kopić na poluvremenu. Špikić, Andrić i Theophile su išli van, a u igru su ušči Jurić, Franjić i Lauritsen. Zoran Kvržić izašao je iz igre u prvom dijelu kod Slaven Belupa, a Van Bruggen je ušao umjesto njega.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela.

34' Još pritišće Dinamo, Ademi je bio u dobroj šansi, no nisu uspjeli domaćini do pogotka. Odlično igra Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' Novi pogodak, lopta se opet zakoprcala u mreži Slavena. Oršić je još jednom zabio i to je praktički riješena utakmica u prvih 25 minuta utakmice. Zaista sjajno izdanje Dinama večeras.

19' Novi pogodak u mreži Belupa. Oršić je dobio odličnu loptu i Dinamov napadač izašao je kao pobjednik u dvoboju 1 na 1 s vratarom. Dinamo izgleda moćno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13' GOOOOOL! Vodi Dinamo 1:0, zabio je Komnen Andrić nakn prve ozbiljnije akcije. Odlično je s desne strane centrirao Ristovski, a centarfor Dinama u kaznenom se prostoru izborio za poziciju i glavom zatresao mrežu.

1' Počela je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački Dinamo nakon slavlja u Londonu protiv West Hama 1:0 kreće po spašavanje prvenstva. Modra momčad po Željokom Kopićem igrala je sjajno u Londonu, a sličan satav nastupit će i u Zagrebu protiv Slaven Belupa.

Bruno Petković ni za ovu utakmicu nije u momčad uvrstio Brunu Petkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrima trebaju bodovi

Slaven je ove sezone praktički u borbi za ostanak u prvoj ligi, dok Dinamo mora u domaćem prvenstvu napraviti zaokret i brzo početi skupljati bodove.

Istina, Modri imaju utakmicu manje od svih svojih konkurenata, no pobjedom protiv Farmaceuta mogu preskočiti Hajduk na ljestvici zbog bolje gol-razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu Dinama i Slaven Belupa pratite uživo u tekstualnom prijenosu od 17 sati na portalu Net.hr.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo