JE LI ON NOVI VLASNIK? / Procurilo ime milijardera koji bi mogao kupiti Chelsea: Ništa više neće biti isto u slavnom klubu

Image
Foto: Profimedia

Hansjorg Wyss i njegov konzorcij mogući kupac Chelseaja

2.3.2022.
21:33
Profimedia
VOYO logo

Ruski milijarder Roman Abramovič u srijedu je putem službenih kanala nogometnog kluba Chelsea Matea Kovačića prekinuo nagađanja i otkrio kako je odlučio prodati Klub, nakon 19 godina u njemu. Više o tome čitajte - OVDJE.

Image
PRODAJE CHELSEA /

Roman Abramovič obratio se čitavom svijetu: 'Odluka o prodaji je bila nevjerojatno teška. Sve ću donirati Ukrajincima'

Image
PRODAJE CHELSEA /

Roman Abramovič obratio se čitavom svijetu: 'Odluka o prodaji je bila nevjerojatno teška. Sve ću donirati Ukrajincima'

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hansjorg Wyss mogući kupac

Odlaskom Romana Abramoviča iz kluba, ništa više u Chelseaju neće biti isto. Abramovič je klub vinuo u visine i učinio ga još više uspješnim, dvostrukim prvakom Europe, između ostalog. Jedna uspješna era u klubu završena je, sad slijedi novi vlasnik, navijači se nadaju i nastavak uspješnosti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski mediji navode ime mogućeg novog vlasnika.

Trenutačno najveće izglede za kupnju kluba ima konzorcij od nekoliko investitora na čijem čelu je 86-godišnji švicarski milijarder Hansjorg Wyss težak 5.1 milijardu dolara. Swiss je švicarskim medijima potvrdio da mu je ponuđeno da kupi slavni engleski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Abramovič pokušava prodati sve svoje vile u Engleskoj, a rješava se i Chelseaja. U utorak sam dobio ponudu da kupim klub zajedno s još trojicom investitora. Naravno da sam zainteresiran, ali prvo moram dobro sve analizirati i onda donijeti odluku. Sigurno sam neću kupiti klub, vjerojatno će nas biti šest ili sedam", rekao je Wyss.

Studirao na Harvardu, pokrenuo uspješan biznis

Hansjorg Wyss je studirao na Harvardu te je nakon studija pokrenuo biznis u čeličnoj industriji te prodaji zrakoplova. Nakon toga je 1977. godine osnovao tvrtku Synthes USA koja se bavila proizvodnjom medicinskih pomagala. U međuvremenu je u tome postala jedna od najuspješnijih na svijetu, a 2012. godine je prodao tvrtki Johnson&Johnson za 19.7 milijardi dolara u kešu i dionicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suvlasnik milijarder LA Dodgersa Todd Boehly jedan je od mega-bogatih biznismena koji rade s Hansjorgom Wyssom u pokušaju da kupe Chelsea od Romana Abramovicha, prema izvješćima s Otoka.

Ruski oligarh Abramovič signalizirao je svoju namjeru da se proda nakon invazije njegove zemlje na Ukrajinu, usred prijetnje potencijalnim sankcijama britanske vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže se da procjenjuje klub - koji su trenutačno i europski i svjetski prvaci - na preko 3 milijarde funti, a Wyss je u srijedu ujutro otkrio da je već u pregovorima o kupnji velikana Premier lige.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo