PRODAJE CHELSEA / Roman Abramovič obratio se čitavom svijetu: 'Odluka o prodaji je bila nevjerojatno teška. Sve ću donirati Ukrajincima'

Image
Foto: Profimedia

Roman Abramovič prodaje Chelsea: 'Prodaja Kluba neće biti brza, već će slijediti propisani postupak. Neću tražiti otplatu bilo kakvih kredita. Za mene se nikada nije radilo o poslu niti o novcu, već o čistoj strasti prema igri i klubu'

2.3.2022.
20:16
Profimedia
VOYO logo

Ruski milijarder Roman Abramovič prodaje Chelsea. U srijedu se putem službenih klupskih kanala obratio javnosti i prekinuo sva nagađanja i priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio bih se osvrnuti o nagađanjima u medijima tijekom proteklih nekoliko dana u vezi s mojim vlasništvom nad Chelsea FC.

'Uvijek sam donio odluke u najboljem interesu kluba'

Kao što sam već rekao, uvijek sam donosio odluke u najboljem interesu kluba. Stoga sam u trenutnoj situaciji donio odluku o prodaji Kluba, jer smatram da je to u najboljem interesu Kluba, navijača, zaposlenika, kao i sponzora i partnera Kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JAO PUTINE, PA ŠTO NAPRAVI? /

Roman Abramovič predao Chelsea klupskoj humanitarnoj fondaciji: Odlazi iz kluba

Image
JAO PUTINE, PA ŠTO NAPRAVI? /

Roman Abramovič predao Chelsea klupskoj humanitarnoj fondaciji: Odlazi iz kluba

Prodaja Kluba neće biti brza, već će slijediti propisani postupak. Neću tražiti otplatu bilo kakvih kredita. Za mene se nikada nije radilo o poslu niti o novcu, već o čistoj strasti prema igri i klubu. Štoviše, zadužio sam svoj tim da osnuje dobrotvornu zakladu u koju će se donirati sav neto prihod od prodaje. Zaklada će biti za dobrobit svih žrtava rata u Ukrajini. To uključuje osiguravanje ključnih sredstava za hitne i neposredne potrebe žrtava, kao i potporu dugoročnom radu na oporavku.

Molim vas da znate da je ovo bila nevjerojatno teška odluka i da me boli što se rastajem od Kluba na ovaj način. Međutim, vjerujem da je to u najboljem interesu kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadam se da ću uspjeti posljednji put posjetiti Stamford Bridge da se osobno pozdravim sa svima vama. Bila je privilegija života biti dio Chelsea FC i ponosan sam na sva naša zajednička postignuća. Nogometni klub Chelsea i njegovi navijači uvijek će biti u mom srcu. Hvala vam, Roman", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio pod velikim pritiskom javnosti

Ovo se dogodilo nakon što je Abramovič bio izložen velikom pritisku javnosti. Britanski zastupnik Chris Bryant obećao je da neće prestati sa svojim zahtjevom za sankcijama protiv Abramoviča dok on ne osudi ruske napade i dok se javno ne odrekne Vladimira Putina. To je bila jedina alternativa za Abramoviča, koji je izgubio sva prava u Velikoj Britaniji.

Prema pisanju engleskih medija, britanska vlada zabranila je Romanu Abramoviču ulazak u Veliku Britaniju, u nogometnom klubu Chelseaju navodno nije bio već mjesecima, a navodno više nikad neće smjeti ni u svoju kuću blizu palače Kensington koju je platio 125 milijuna funti, a koja mu je sad nedostupna...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, njegovo bogatstvo procijenjeno je na 8,4 milijarde funti, a bogatstvo je stekao prodajući nekretnine i posjede koji su prije raspada Sovjetskog Saveza bili u vlasništvu države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je kupio 2003. godine i klub odveo u pravom smjeru. Od tada pa do danas, Chelsea je osvojio pet naslova engleskog prvaka, dvije Lige prvaka, dvije Europske lige, pet FA kupova, tri Liga kupa, klupsko Svjetsko prvenstvo, Uefin Superkup. Prije toga, Chelsea je imao jedan naslov prvaka Engleske. Aktualni su prvaci Europe.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo