Policija bacila suzavac / Hajduk traži objašnjenje zašto je Torcidi zabranjeno unošenje spornog transparenta

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Torcida se jučer u Zaprešiću sukobila s Torcidom koja je prosvjedovala zbog zabrane unošenja na stadion transparenta kojim se vrijeđaju Štimac i Kerum

27.8.2018.
17:44
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Uprave Hajduka Jasmin Huljaj uputio je pismo organizatoru jučerašnje utakmice HNL-a između Intera i Hajduka (2:2) nakon što je Torcidi zabranjeno unošenje transparenta kojim se vrijeđaju Igor Štimac i Željko Kerum, nakon čega je došlo do sukoba s policijom i bacanja suzavca.

>> Torcida se sukobila s policijom: Nakon utakmice u Zaprešiću bačen suzavac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> VIDEO Snimljen trenutak kad je policija krenula suzavcem na navijače: 'Ja tebe plaćam, nemoj me gurati'

"Smatramo potrebnim reagirati prema Vama kao organizatorima nedjeljne utakmice 5. kola HT Prve lige Inter-Zaprešić - HNK Hajduk, pozivajući Vas na očitovanje zbog zabrane unošenja poruka i transparenata navijačima Hajduka na stadion ŠRC Zaprešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo se može ocijeniti kao još jedan pokušaj diskreditiranja navijača, a važnim smatramo naglasiti da se sličan problem dogodio prošle sezone i to na istom stadionu. Javnost se stoga opravdano pita kome zapravo trebaju ovakve situacije koje su na koncu rezultirale incidentom, a samo su se trezvenom reakcijom spriječile neželjene posljedice? 

Zar sloboda govora i izražavanja mišljenja postaju teme za raspravu u 21. stoljeću? Kome sve ovo zapravo treba?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatramo da se ovakve situacije ne bi smjele ponavljati, i da ćete kao organizator utakmice poduzeti sve mjere kako bi se utvrdilo po kojem kriteriju se zabranjuje iznošenje mišljenja. Čijom prosudbom se oduzima pravo izražavanja vlastitih stajališta i razmišljanja u demokratskom društvu?", napisao je Huljaj pozivajući se na Članak 19. Opće deklaracije o pravima čovjeka u kojem se svakome jamči pravo na slobodu mišljenja i izražavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo