Stanje u kasi / Hajduk posluje s gubitkom već drugu godinu za redom, ali usprkos tomu imaju razloga za optimizam

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Splitski Hajduk nakon četiri uzastopne godine pozitivnog poslovanja od 2016. do 2019, već drugu godinu posluje u minusu većem od 20 milijuna kuna

3.4.2022.
15:31
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk je objavio financijski izvještaj za 2021. godinu u kojem stoji kako je klub ubilježio minus od 28.8 milijuna kuna. Druga je to godina za redom da klub s Poljuda posluje s minusom, jer je godinu prije ubilježio minus od 21 milijuna kuna. Kombinirano taj minus iznosi oko osam milijuna eura.

Image
HNL proljeće /

Osijek i Hajduk kaotičnim remijem na Gradskom vrtu pogurali Dinamo prema naslovu

Image
HNL proljeće /

Osijek i Hajduk kaotičnim remijem na Gradskom vrtu pogurali Dinamo prema naslovu

Čelnici kluba predlažu u pozivu na Skupštinu da se minus pokrije očekivanim dobitkom u budućnosti. Drugim riječima, Hajduk planira isplivati iz minusa dobrim rezultatima i unosnim transferima u periodu koji je pred nama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U periodu prije Nove godine predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić u više je navrata konstatirao kako Hajduk nikome nije dužan te da nije u kreditima, a zaključio je i kako 'nisu založili Stipu Biuka'.

Velik dio Vuškovićevog transfera u ovoj godini

Hajdukov najveći transfer ove sezone je onaj Maria Vuškovića u HSV koji je u poljudsku blagajnu ulio četiri milijuna eura no tri četvrtine tog iznosa će se vidjeti u izvještaju za 2022. godinu. Prodajom Jaira, Jakoliša i Krekovića su utržili nešto više od milijuna, a na početku sezone 2 milijuna eura je kapnulo u kasu uslijed prodaje Stanka Jurića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Chelsea je isplatio krajem protekle godine 3 milijuna eura bonusa nakon prodaje Maria Pašalića u Atalantu.

Također, treba naglasiti kako je Hajduk od 2016. do 2019. četiri godine u nizu poslovao s dobitkom, a od dolaska Lukše Jakobušića na čelo kluba vrijednost momčadi Bilih se popela s nešto više od 19 na čak 41 milijun eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo