U susret derbiju /

Hajduk pobjedu u derbiju na Poljudu čeka već 30 mjeseci: Evo što se dogodilo s junacima i tragičarima tog spektakularnog dvoboja

Image
Foto: pixell.hr

Na klupi Bilih je tog kolovoza sjedio Damir Burić Šolta, a ključni likovi u Hajdukovoj pobjedi su bili tada mladi vratar Marin Ljubić i strijelac jedinog pogotka, Bassel Jradi

10.3.2022.
20:36
pixell.hr
VOYO logo

Hajduk i Dinamo u subotu na Poljudu igraju drugi ovosezonski vječiti derbi. U prvom susretu su Splićani bili uspješniji te su pobijedili 0:2 na Maksimiru pogocima Marka Livaje i Emira Sahitija. Jedan je derbi odgođen za travanj zbog europskih obveza koje je Dinamo u tom periodu imao.

Hajduk već neko vrijeme lakše dolazi do bodova u Maksimiru nego u svome domu na Poljudu pa tako pobjedu u splitskom derbiju čekaju već dvije i pol godine. Posljednju pobjedu su na svome stadionu ostvarili u kolovozu 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Zanimljiva opcija /

Kreće li Dinamo u lov na Lovrena i Nikolu Moru? Trener zagrebačke momčadi dao zanimljiv odgovor na to pitanje

Image
Zanimljiva opcija /

Kreće li Dinamo u lov na Lovrena i Nikolu Moru? Trener zagrebačke momčadi dao zanimljiv odgovor na to pitanje

Srušio Bjelicu, a danas je bez kluba

Tada je na klupi Bilih sjedio Damir Burić Šolta, a ključni likovi u Hajdukovoj pobjedi su bili tada mladi vratar Marin Ljubić i strijelac jedinog pogotka, Bassel Jradi. Nitko od njih više nije u Hajduku. Trener Burić koji je tom prilikom nadmudrio Nenada Bjelicu danas je bez angažmana, a nakon odlaska s Poljuda odradio je sedam mjeseci u austrijskoj Ademiri Wacker no ostvario je slab uspjeh.

Vratar Marin Ljubić je tog dana iznenada stao na vrata, jer je Josip Posavec bio ozlijeđen i sjajno je iskoristio svoju priliku. Obranio je nekoliko vrlo teških udaraca Dinamovih napadača i kratko uživao slavu splitskog heroja. No njegova sreća na Poljudu nije dugo trajala pa je tako u veljači 2021. godine za 300 tisuća eura prodan u turski Istambulspor odakle je proslijeđen na posudbu u slovensku Muru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Libanonac sreću našao na Cipru, a Juranović dogurao do reprezentacije

Treći junak spomenutog derbija iz 2019. je strijelac Bassel Jradi. Libanonac s norveškom putovnicom je u Splitu proveo gotovo tri godine, a pogodak protiv Dinama je zasigurno njegov najznačajniji doprinos klubu s Poljuda. Tijekom tri sezone Jradijeve su predstave oscilirale od sjajnih do vrlo loših te je Hajduk s njim sporazumno raskinuo ugovor u ljeto prošle godine. On je danas na Cipru gdje brani boje Apollona iz Limassola. Prema pisanju tamošnjih medija standardni je prvotimac i igra dobro.

Od ostalih Hajdukovih igrača koji su nastupili u tom susretu u klubu su ostali samo David Čolina i Stefan Simić. Josip Juranović je po odlasku iz Hajduka preko poljske Legije došao do dresa Celtica te trenutno igra nogomet života i jedan je od vjerojatnih putnika na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Mijo Caktaš i Darko Nejašmić danas igraju za Osijek s tim da je Nejašmić još uvijek Hajdukov igrač kojeg Slavonci mogu otkupiti na kraju sezone.

Na posudbu se otisnuo i Ivan Dolček koji nastupa za portugalski Famalicao, a Hajdukov Ukrajinac Oleksandr Svatok je pod ugovorom s Dniprom. Jairo je na Cipru gdje nastupa za Pafos, a Hamza Barry već godinu i pol nema klub.

Iz Dinama otišla tek četvorica

Dinamova se momčad puno manje promijenila nego Hajdukova od tog kolovoza 2019. U kadru maksimirskog kluba su još uvijek Dominik Livaković, Theophile Catherine, Emil Dilaver, Arijan Ademi, Luka Ivanušec, Amer Gojak, Mislav Oršić i Bruno Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub je napustio tek trener Nenad Bjelica, a s njim je u Osijeku danas i lijevi bek Marin Leovac. Nikola Moro je u ljeto 2020. godine zagrebački Dinamo zamijenio moskovskim i to za 8.5 milijuna eura te krupnim koracima korača prema seniorskoj reprezentaciji, a Petar Stojanović je nakon odlaska iz Zagreba nogometnu sreću našao u Empoliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo