MISIJA ISPUNJENA / Hajduk na Malti rutinski pobijedio Gziru United i na pravi način ušao u europsku sezonu

Image
Foto: Pixsell

Splićani su na Maltu doputovali bez nekoliko poznatih imena i svejedno slavili s 2:0

9.7.2019.
22:22
Pixsell
VOYO logo

Na otvaranju nove europske sezone nogometaši splitskog Hajduka pobijedili su na gostovanju Gziru United s 2:0 u susretu 1. kola pretkola Europske lige.

Nakon 29 dana priprema Centenary stadion u mjestu Ta'Qali na Malti bio je početna točka splitskog sastava na početku novoga europskog putovanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad SinišeOreščanina posao je odradila rutinski ostvarivši pobjedu 2:0, a golove su zabili Adam Gyurcso u 44. minuti i Ivan Dolček u petoj minuti sudačke nadoknade.

Uzvratni susret je 18. srpnja na Poljudu, a prođe li Maltežane, Hajduk će u 2. pretkolu igrati s boljim iz susreta letonijskog Ventspilsa i albanske Teute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je na otočnu državu u srcu Sredozemlja stigao u nedjelju, a jučer su u večernjim satima odradili i službeni trening. Splićane je dočekalo vruće i sparno vrijeme s temperaturom od 37 Celzijevih stupnjeva.

Splićani su na Maltu doputovali bez nekoliko zvučnih imena. Treneru Oreščaninu su nedostajali kapetan Josip Juranović, povratnik nakon ozljede prepona Mijo Caktaš te Josip Posavec koji je dobio produženi odmor nakon U-21 europskog prvenstva. No, i bez njih hrvatski sastav je ostvario očekivanu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je dominirao od prve minute, no tek je u završnici prvog dijela uspio slomiti maltešku obranu. 

Prvu pravu priliku Splićani su imali u 37. minuti kada je Jradi prošao dva igrača i uposlio Gyurcsa koji je s desetak metara pucao preko gola. Tri minute kasnije Jurić je presjekao loptu s desne strane i opalio s 20-ak metara, ali je pucao preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 44. minuti Hajduk je napokon stigao do prednosti. Jairo je ubacio loptu u kazneni prostor, Adeyemo je igrao rukom, a izraelski sudac Gal Leibovitz dosudio kazneni udarac. Jedanaesterac je izveo Gyurcso, no Justin Haber je obranio njegov udarac skrenuvši loptu u vratnicu, međutim lopta se odbila do mađarskoga napadača koji je iz drugog pokušaja zabio za 1:0.

Na otvaranju drugog dijela domaćin je mogao izjednačiti. Obrana Hajduka je zaspala, što je iskoristio Hamed Kone odlično primivši dugu loptu, ali je Tomislav Duka sjajno reagirao i spriječio izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je u 69. minuti mogao povećati prednost, ali su Hamza i Dolček zakomplicirali situaciju pa je Dolček pucao kraj gola. U samoj završnici malteški sastav imao je još jednu priliku, ali je Kone bio neprecizan.

Kada se već činilo da će susret završiti minimalnom pobjedom Hajduka, Ivan Dolček je u petoj minuti nadoknade nakon brze kontre zabio za 2:0, za miran uzvrat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo