HAJDUK DRASTIČNO KAŽNJEN: /

HNS se žestoko obračunao sa Splićanima zbog ispada navijača u derbiju, oglasili se i iz kluba

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na sjevernoj tribini stadiona evidentirani su rasistički povici.

9.4.2018.
10:45
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Disciplinski sudac Alan Klakočer nakon provedenog postupka donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmice 27. kola hrvatskog prvenstva između Hajduka i Rijeka.

Kao je objavljeno na službenoj stranici Lige počevši od 10. minute od strane navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava, a posebno u periodu od 68.-73. minute kada je zapaljeno sedam topovskih udara, više od 50 baklji pri čemu ih je desetak ubačeno na tartan stazu, a sedam u teren za igru te je zbog uklanjanja istih i gustog dima sudac morao prekinuti igru u trajanju od četiri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu i da je u završnim minutama utakmice upaljeno nekoliko dimnih bombi te je u 82. minuti na tribini sjever zapaljena stolica. Također, dodaju da su u periodu od 14.-16. minute na sjevernoj tribini stadiona evidentirani su rasistički povici.

Image

Ivo Cagalj/PIXSELL

"Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 65.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Navijačka skupina Armada na istoj utakmici zapalila je tri baklje na tribini zbog čega HNK Rijeka mora platiti novčanu kaznu od 5.000 kuna. HNK Rijeka mora platiti i kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (4 žuta i 1 crveni karton)", stoji u priopćenju.

Ubrzo su se oglasili iz kluba.

"Hajduk će bez gledatelja na Sjeveru biti u 30. kolu protiv Cibalije koji se igra u srijedu 18. travnja s početkom u 20 sati. Gledatelji s kupljenim ulaznicama za sjevernu tribinu, odnosno pretplatnici, moći će ući na ulaze na istočnoj tribini stadiona. Jedinstvena cijena ulaznica za sve ostale otvorene tribine bit će 10 kuna", poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo