HAJDUK DOZNAO KAZNU: / Bijeli su zbog Caktaševe gluposti u - problemima! Torcida značajno osiromašila blagajnu u tri dana

Image
Foto: AFP

Caktašu zbog nesportskog poteza zaradio dvije utakmice suspenzije

5.4.2019.
16:46
AFP
VOYO logo

Disciplinska komisija HNS-a odredila je kaznu za događaje na derbiju u srijedu na Poljudu između Hajduka i Dinama (0-1). Hajduk će zbog bakljade Torcide početkom drugog poluvremena morati platiti 80 000 kuna, dok je Mijo Caktaš zbog direktnog crvenog kartona dobio dvije utakmice suspenzije i kaznu od pet tisuća kuna.

U 77. minuti Caktaš je dobio crveni karton zbog udaranja Ivana Šunjića, a dvadesetak minuta prije toga Torcida je imala bakljadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izvještaju objavljenom na web siteu Prve hrvatske nogometne lige stoji sljedeće:

Image

Split: U 27. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo 03.04.2019., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 27. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Sudac Damir Batinic pokazao je drugi zuti karton Hajdukovom igracu Miji Caktasu zbog udaranja Dinamovog igraca Ivana Sunjica. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Izvještaj Klakočera

"Mijo Caktaš (Hajduk) zbog isključenja na utakmici Hajduk-Dinamo (namjerno udaranje protivničkog igrača otvorenim dlanom u predjelu glave) kažnjen je s dvije utakmice zabrane igranja i 5.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Rubinić, fizioterapeut Dinama, koji je udaljen s klupe u 37. minuti iste utakmice zbog psovanja protivničkog igrača kažnjen je novčanim iznosom od 2.000 kuna.

Zbog upaljenih ukupno 74 pirotehničke naprave na sjevernoj i istočnoj tribini stadiona tijekom utakmice Hajduk-Dinamo pri čemu su tri ubačene na tartan stazu, a jedna u teren za igru te zapaljenih nekoliko sjedalica na sjevernoj tribini u drugom poluvremenu zbog čega je morala intervenirati vatrogasna služba, HNK Hajduk je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna", stoji u izvještaju Disciplinskog suca Alana Klakočera u kojem još stoji kako Dinamo mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja na istoj utakmici (čl. 54. DP HNS – 5 opomena i udaljenje fizioterapeuta).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Split: Atmosfera na utakmici 27. kola HT Prve HNL između Hajduka i Dinama 03.04.2019., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 27. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Image
STIGLA NOVA ŽESTOKA KAZNA HAJDUKU: /

Torcida sama sebi i klubu ponovno zabila - autogol! Ovo im nije trebalo

Image
STIGLA NOVA ŽESTOKA KAZNA HAJDUKU: /

Torcida sama sebi i klubu ponovno zabila - autogol! Ovo im nije trebalo

182.000 kuna u samo tri dana?!

Inače, HNS je u srijedu kaznio Hajduk sa 42.000 kuna zbog baklji na utakmici protiv Istre 1961 u Puli. Dan kasnije, u četvrtak, stigla je nova kazna: 60.000 kuna i zatvaranje sjeverne tribine na idućoj domaćoj utakmici zbog famoznog transparenta Maxovi mesari izvješenog na ogradi na sjevernoj tribini, te paljenja 18 pirotehničkih naprava tijekom dvoboja Hajduka i Gorice.

Dakle, s ovih 80.000 kuna kazne za derbi s Dinamom, to je ukupno 182.000 kuna koje je HNS "odrezao" Hajduku u tri dana. Sve zbog onih koji se kunu u ljubav prema klubu i koji se, kao, bore za pravdu u hrvatskom nogometu, a onda svjesno svojim postupcima tom istom klubu šteti i izbijaju stotine tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

27.11.2016., Split, stadion Poljud - MAXtv Prva HNL, 17. kolo, HNK Hajduk - NK Inter Zapresic. Prazan sjever. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Slijede dvije bitne utakmice bez Caktaša i kapetana Juranovića

Da stvar bude gore, to se dogodilo u trenucima kad se Bijeli pokušavaju ukrcati na val za Europi. Svaka pobjeda im puno znači. U sljedeće dvije utakmice igraju protiv Osijeka kod kuće i Lokomotive u Kranjčevićevoj te bi te dvije utakmice uvelike mogle odrediti put Hajduka. Ili u Europu ili u debakl.

U te će dvije utakmice biti bez kažnjenog Caktaša, čovjeka koji je zabio 12 golova uz 4 dodavanja u 27 susreta u kojima je nastupio, ali i bez kapetana Josipa Juranovića koji je zbog ozljede zamijenjen u poluvremenu utakmice s Dinamom. On bi mogao propustiti i koju utakmicu više od Caktaša pa će Hajduk u sljedećim susretima biti desetkovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo