HNL / Golijada u Gorici: Domaćin dao gas u nastavku protiv Lokomotive i preokretom došao do pobjede

Image
Foto: Grafika RTL.hr - Tomislav Miletic/PIXSELL

Lokomotiva je sa šest bodova ostala na trećem mjestu iza vodećeg Dinama. Gorica je prvom pobjedom u novoj sezoni došla do pet bodova i privremeno sa začelja skočila na peto mjesto

13.8.2022.
20:58
Grafika RTL.hr - Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

U prvoj utakmici subotnjeg programa Hrvatske nogometne lige Gorica je preokretom protiv Lokomotive došla do pobjede od 3-2 na svom travnjaku. Gorica je povela u 9. minuti golom Jakova Vasilja. U drugom dijelu se dogodio preokret. U 61. minuti je Anthony Kalik iz jedanaesterca izjednačio. Gorica je sa 2-1 povela u 66. minuti pogotkom Tonija Fruka, a u 79. minuti je na 3-1 prednost domaćih povećao Brazilac Caio Da Cruz. U 84. minuti Lokomotiva je smanjila zaostatak golom Indrita Tucija.

Image
ODLIČNA UTAKMICA /

Dinamo potopio majstora s mora: Hajdučka barka s četiri rupe plovi natrag u Split

Image
ODLIČNA UTAKMICA /

Dinamo potopio majstora s mora: Hajdučka barka s četiri rupe plovi natrag u Split

Lokomotiva je sa šest bodova ostala na trećem mjestu iza vodećeg Dinama (10) i Hajduka (6). Gorica je prvom pobjedom u novoj sezoni došla do pet bodova i privremeno sa začelja skočila na peto mjesto. Gorica je došla do izjednačenja. Wague se sjurio po desnoj strani, na ulazu z kazneni prostor ušao ispred Silvija Goričana koji ga je srušio, a sudac Patrik Kolarić je bez oklijevanja pokazao na bijelu točku. Anthony Kalik je preciznim udarcem izjednačio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo pet minuta poslije, dogodio se potpuni preokret. Jednu ničiju loptu oko sredine igrališta Joey Suk je idealno glavom poslao iza leđa Lokomotivine obrane, za kojom se sjurio Toni Fruk i hladnokrvno svladao Čavlinu. Gotovo identičnu akciju Gorica je izvela i u 79. minuti. Ovoga puta glavom je iz svoje polovice asistirao Aleksandar Jovičić, a obrani Lokomotive pobjegao je Brazilac Caio Da Cruz te poslao loptu uz desnu vratnicu za 3-1.

Lokomotiva je u 84. minuti smanjila zaostatak. Indrit Tuci je na dodavanje Sandra Kulenovića sa desetak metara poslao loptu u mrežu. Novi preokret smo skoro vidjeli u 90. minuti, ali su vratar Banić sjajnom obranom nogom i Krešimir Krizmanić blokiranim udarcem na gol-crti, spriječili Lokomotivine igrače da postignu izjednačujući pogodak.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo