Dinamovci sretni nakon pobjede /

Gojak: 'Ne trebamo se ničega bojati, trebamo samo ovako nastaviti'

Image
Foto: AP Images

Dinamo će u trećem kolu Europske lige ugostiti nominalno najslabiju momčad u skupini - Spartak Trnavu

4.10.2018.
23:04
AP Images
VOYO logo

Zagrebački Dinamo nastavio je u četvrtak s odličnim europskim predstavama. Anderlechta su deklasirali s 0:2 u Bruxellesu te zasjeli na prvo mjesto u svojoj skupini Europske lige ispred Fenerbahčea, Spartak Trnave i Anderlechta.

Jedan od junaka hrvatskog kluba bio je Izet Hajrović koji je postigao prvi pogodak iz jedanaesterca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijedna pobjeda za nas. Imamo šest bodova u dvije utakmice, dobro je krenulo. Prvi smo i to nam je bio cilj. Sretan sam što sam dao tri gola u dva susreta, a to sam dao zahvaljujući cijeloj ekipi. Hvala im. Nije to samo moj uspjeh, nego igramo svi jedan za drugog i to se vidi", rekao je Hajro nakon utakmice za službenu stranicu GNK Dinama.

Drugi strijelac za "modre" bio je mladi Amer Gojak koji u Dinamu izrasta u jednog od ključnih igrača u veznom redu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma presretni smo. Slušali smo trenera i ispunili njegove zamisli. Zato smo ostvarili vrijednu pobjedu. Cijela je ekipa pokazala da je prava, nismo dopustili Anderlechtu da se razigra. Zadovoljni smo s 2:0 i tri boda, ne trebamo se ničega bojati, trebamo ovako nastaviti", rekao je Amer Gojak.

Dinamo će u trećem kolu Europske lige ugostiti nominalno najslabiju momčad u skupini - Spartak Trnavu - koja je rezultatom 2:0 izgubila protiv Fenerbahčea.

Ademi zahvalio navijačima, Petković treneru na prilici

Kapetan hrvatskog prvaka Dinama, Arijan Ademi, zahvalio je u četvrtak navijačima koji su čitavo vrijeme bodrili njega i suigrače u trijumfu od 2-0 nad Anderlechtom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako smo sretni zbog pobjede, to svakako. Ostvarili smo naš cilj i odigrali odličnu utakmicu. Pokazali smo gard kakav Dinamo treba imati. Mogli smo dati još koji gol. Imali smo puno prilika, to je fenomenalna statistika koliko smo imali udaraca i pokušaja. Pokazali smo da smo pravi i želimo nastaviti. Hvala navijačima koji su bili uz nas na podršci ", rekao je 27-godišnji vezni igrač.

Nekoliko stotina Dinamovih navijača došlo je na stadion Constant Vanden Stock, gdje su svjedočili drugoj pobjedi zagrebačkog sastava u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ondje je od početka startao 24-godišnji napadač Bruno Petković koji je izborio jedanaesterac za vodstvo od 1-0 i kojeg su nakon utakmice pohvalili treneri Dinama i Anderlechta.

"Nije bitno igramo li Gavranović, Budimir ili ja. Danas sam odradio ono što se od mene tražilo, stvarali smo prilike u svim dosadašnjim utakmicama osim one protiv Hajduka", rekao je 1,93 metara visoki napadač. On je u dosadašnjih sedam utakmica zabio tri gola te je dva puta asistirao.

"Ovo protiv Anderlechta je za mene bio veliki korak prema naprijed jer sam pokazao da mogu", zaključio je Petković.

Dani Olmo: Sretan sam zbog pobjede i poziva u reprezentaciju Španjolske

Ofenzivni vezni nogometaš zagrebačkog Dinama Katalonac Dani Olmo u četvrtak je dobio prvi poziv u španjolsku mladu reprezentaciju, a nakon toga je sudjelovao u pobjedi od 2-0 nad Anderlechtom, što je nazvao "velikim danom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je to veliki dan, jer se vraćam u reprezentaciju i jer smo protiv Anderlechta ostvarili veliku pobjedu. Dvije pobjede u dvije utakmice odigrane u Europskoj ligi je pravi put no svjesni smo da je pred nama još puno rada", rekao je 20-godišnji Španjolac koji bi uskoro trebao dobiti hrvatsku putovnicu.

"Ovo nije bila nimalo laka utakmica, posebno jer smo igrali u gostima. No, dobro smo ušli u taj susret, dobro radili tijekom utakmice pa je pobjeda došla kao nagrada", istaknuo je Olmo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo i prije prvog gola prilike, no to je tako, nekada zabiješ, a nekada ne. U obrani smo, pak, igrali kompaktno, stajali smo blizu njihovim igračima pa je sve rezultiralo time što nismo primili niti jedan gol, dok smo zabili dva", dodao je.

Izbornik španjolske mlade reprezentacije do 21 godine, Luis de la Fuente, u četvrtak je objavio sastav za predstojeće dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2019. godine. Na njemu se našao i Olmo koji će konkurirati za nastup protiv Albanije 11. listopada te Islanda 16. listopada.

Olmo je više puta rekao da mu je želja igrati za Španjolsku, no nakon što ga nisu zvali zatražio je hrvatsko državljanstvo kako bi mogao igrati za Hrvatsku. Sve dok ne zaigra za španjolsku A selekciju ostaje otvorena mogućnost igranja za Hrvatsku o čemu nogometaš rođen u Kataloniji u četvrtak nije htio govoriti.

"Ja sam sretan što se vraćam u španjolsku reprezentaciju i to je to", rekao je podno stadiona Constant Vanden Stock u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olmo još uvijek nije upisao niti jedan nastup za U-21 reprezentaciju Španjolske. Dosad je igrao za selekcije do 17 i do 16 godina. On je 2014. godine došao iz Barcelonine nogometne akademije u podmladak Dinama.

Ove sezone je standardni član udarne postave zagrebačkog kluba za kojeg je u 14 utakmica zabio tri gola i upisao četiri asistencije. Dinamo je vodeća momčad prvenstva, a u Europskoj ligi je na vrhu skupine D ispred Fenerbahčea, Spartaka iz Trnave i Anderlechta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo