godina lukine dominacije / Francuzi se ne mogu nadiviti Modriću: Ovo je 10 utakmica koje su hrvatskom kapetanu donijele Zlatnu loptu!

Image
Foto: A. Perez Meca/ABACA/PIXSELL

Iako je oteo nagradu njihovim igračima ispred nosa, Francuzi se dan nakon dodjele Zlatne lopte dive Modriću

4.12.2018.
16:11
A. Perez Meca/ABACA/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić na krovu je svijeta. 

Kapetan Vatrenih sinoć je je nagrađen sa Zlatnom loptom čime je kompletirao 'hat-trick' velikih individualnih nagrada u jednoj godini i to po prvi put u povijesti, jer prije njega to za rukom nije pošlo nikome - čak ni genijima Cristianu Ronaldu i Lionelu Messiju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su dvojica njihovih igrača koji su bili među najužim favoritima za nagradu (Varane i Griezmann) ostali kratkih ruku, Francuzi mu se dan kasnije također klanjaju zbog silnih uspjeha. 

France Football tako donosi deset utakmica iz 2018. godine koje su Luki Modriću donijele prestižnu nagradu Zlatnu loptu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid - Levante 2:2

Prva je odigrana 3. veljače  kada je Real kiksao protiv Lenvantea odigravši tek 2-2. Veznjak je briljirao tijekom tog susreta, razigravao je momčad, dobro se kretao među linijama, bio okomit, gurao suigrače u prilike, a čak je u završnici skoro riješio utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG - Real Madrid 1:3

Druga utakmica odigrana je 14. veljače u osmini finala Lige prvaka kad su Madriđani slavili u Parizu protiv domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“PSG-ov igrač Giovani Lo Celso još uvijek sigurno pamti kako se Modrić poigrao s njime u prvoj utakmici. Raal je slavio s 3-1, a Modrić je bio zaslužan za odlučujući pogodak Cristiana Ronalda. Ta akcija perfektno dočarava njegovu predstavu: dinamika, tehnika, altruizam, preciznost. Ukratko, sjajno umijeće”, pišu Francuzi. 

Bayern München - Real Madrid 1:2
Real Madrid - Bayern München 2:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku se navode obje utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, 25. travnja i 1. svibnja. 

“Modrić je ostavio veliki trag u posljednje tri utakmice Real Madrida te sezone. Prva je bila na Allianz Areni protiv Bayerna. Real je slavio s 2-2, a Martinez, Rodriguez i Müller nisu se vidjeli. Modrić ih je uništio”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid - Liverpool 3:1

Iduća utakmica koja se navodi jest ona protiv Liverpoola u finalu Lige prvaka. France Football ga je uz suigrača Karima Benzemu ocijenio najvišom ocjenom, a zanimljivi su bili komentari Stevene Gerrarda i Franka Lamparda u studiju BBC-a nakon utakmice, koji su desetak minuta s divljenjem komentirali Modrićevu dominaciju na sredini terena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska na SP (Argentina, Rusija, Engleska, Francuska)

Nakon toga uslijedilo je Svjetsko prvenstvo, a Francuzi su izdvojili četiri utakmice s turnira. Riječ je o obračunima s Argentinom, Rusijom, Engleskom i Francuskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U posljednjih deset godina nismo vidjeli toliko dobrog veznjaka, koji dodaje, vodi igru momčadi, dribla, lomi suparnike tako uspješno vraća loptu u posjed”, prisjetili su se Francuzi svog osvrta nakon finalne utakmice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid - Roma 3:0

Posljednja utakmica koju Francuzi navode je utakmica 1. kola ovosezonske Lige prvaka, u kojoj je Real na Santiago Bernabeu razbio Romu 3:0. Modrić je briljirao, njegovo dodavanje za Garetha Balea bilo je pravo umjetničko djelo, a ukupno je hrvatski kapetan u toj utakmici imao preko 90% preciznih dodavanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo