FOTO: / Pripremite se na pozitivni šok iz Maksimira!

Da, i to se dogodilo! Dinamo je krenuo u ozbiljnu rekonstrukciju cijelog stadiona za koju će potrošiti oko 30 milijuna kuna.

14.6.2011.
23:57
VOYO logo

Maksimirski travnjak tek se malo oporavio nakon zime, no onda je stigao koncert grupe Bon Jovi. U ovom trenutku to i nije toliko važno jer je konačno počela planirana obnova stadiona. Za rekonstrukciju će Dinamo potrošiti oko 30 milijuna kuna, no taj bi iznos biti i veći.

"Ne mogu sad govoriti o iznosima jer tek treba vidjeti što ćemo zateći kad vidimo što je sve ispod glavnog travnjaka", izjavio je direktor stadiona Miljenko Sakoman na posebnoj presici vezanoj u početak radova u Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stadion je gradski, naravno da smo tražili dozvolu da počnemo s radovima, no sve će to platiti Dinamo svojim novcem, grad neće sudjelovati u ovim radovima", dodao je glavni čovjek za održavanje maksimirskog stadiona.

Tako je u utorak oko 300 ljudi radilo na stadionu, svakog navijača Dinama moralo je malo stegnuti oko srca kada je vidio rovokopač koji ruje na travnjaku, no s druge mu strane mora biti drago jer bi stadion trebao izgledati pristojno, a nova drenaža i grijanje travnjaka mogli bi Maksimiru vratiti nekadašnji sjaj, epitet najboljeg travnjaka u ovom dijelu Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki dio sjedalica već je skinut, polovica novih već je u Dinamovu skladištu. Samo, stadion neće imati krov, pa je pitanje koliko će nove sjedalice izgledati dobro.

"Prvo, nabavili smo ih izravno od proizvođača, kupili smo negorive, kad se slome da ne bude oštrih rubova i da imaju UV zaštitu. Dobili smo jamstva da će biti u redu. K tome, nismo, kao zadnji put, kupili sjedalice za dvoranu, nego za otvoreno", objasnio je Sakoman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još nije odlučeno što će sa semaforom, popraviti postojeći ili kupiti neki manji. I nije odlučeno tko će izvoditi radove na sanitarnim čvorovima. Radi se i na tome da se zamaskiraju oni ružni zidovi od cigle ispod istočne i južne tribine.

"Sve mora biti gotovo do 10. srpnja i naše prve europske utakmice", zaključio je direktor stadiona koji bi svojom preobrazbom mogao šokirati sve one navijače koji su godinama pohodili maksimirsko ruglo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Dinamo

Vezani članci:

arti-201106140524006 arti-201106110365006 arti-201106100750006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo