Sve se mijenja /

FIFA sprema žestok udarac na ruski nogomet koji će utjecati i na sudbinu hrvatskih nogometaša

Image
Foto: AP Images

U ruskoj Premier ligi igra osam hrvatskih nogometaša među kojima su Dejan Lovren (Zenit), Nikola Moro (Dinamo Moskva), Tin Jedvaj (Lokomotiv) i Filip Uremović (Rubin)

1.3.2022.
12:27
AP Images
VOYO logo

Ruska je nogometna reprezentacija u ponedjeljak je izbačena iz doigravanja za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Ni ruska ženska nogometna reprezentacija nije pošteđena sankcija te neće nastupiti na Euru u Engleskoj ovog ljeta, a istu su sudbinu doživjeli i ruski klubovi u europskim natjecanjima, objavile su FIFA i UEFA u zajedničkom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krovna europska nogometna organizacija je prekinula svoje partnerstvo s Gazpromom koji je glavni sponzor već deset godina no kako stvari stoje ovi su potezi tek početak sankcija koje će teško pogoditi ruski nogomet.

Omogućiti jednostrani raskid ugovora

Naime, Međunarodna federacija profesionalnih nogometaša traži od FIFA-e da omogući stranim igračima u ruskim ligama da jednostrano raskinu ugovore i napuste zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Bravo /

Kapetan ruske reprezentacije poslao antiratnu poruku Putinu

Image
Bravo /

Kapetan ruske reprezentacije poslao antiratnu poruku Putinu

"Pozivamo FIFA-u da to napravi i da promijeni pravilo. To se mora učiniti što je prije moguće. Čini se da je sukob razlog zbog kojega možemo raskinuti ugovor bez plaćanja odštete klubu. Sada razgovaramo o tome. FIFA u hitnim slučajima može promijeniti pravilo. S obzirom na krajnje uznemirujuću situaciju, smatramo da bi igrači trebali slobodno napustiti zemlju. Želimo to riješiti što je prije moguće", izjavio je čelnik FIFPro-a Louis Everard u intervjuu za nizozemski Voetbal.

Inače u ruskoj prvoj ligi igra osam hrvatskih nogometaša među kojima su Dejan Lovren (Zenit), Nikola Moro (Dinamo Moskva), Tin Jedvaj (Lokomotiv) i Filip Uremović (Rubin).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo