FARE PRIJAVIO RUSIJU FIFA-i: / S tribina u Sankt Peterburgu čuli su se rasistički uzvici

Image
Foto: AFP

Tijekom utakmice u Sankt Peterburgu s tribina su se mogli čuti rasistički uzvici

28.3.2018.
14:51
AFP
VOYO logo

Prijateljska utakmica između Rusije i Francuske koja se odigrala u utorak u Sankt Peterburgu mogla bi rezultirati pokretanjem istrage od strane Uefine antidiskiminacijske organizacije (FARE), nakon što su ruski navijači upućivali rasističke uzvike prema francuskoj reprezentaciji.

TEŠKO DA MOŽE BOLJE, ALI I EMOTIVNIJE: Paul Pogba golčinom poslao poruku Joseu Mourinhu, a onda sve zasjenio proslavom

Tijekom utakmice u Sankt Peterburgu s tribina su se mogli čuti uzvici kad god bi tamnoputi reprezentativac Francuske dodirnuo loptu, kao i kada je Paul Pogba postigao drugi gol u pobjedi od 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji dovoljno razloga da Fifa pokrene postupak", navela je FARE u svom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome što se ovaj incident dogodio samo dva i pol mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, važno je napomenuti kako je najviše izvršno tijelo u Europi za nogomet (UEFA) ove sezone već dva puta vodilo istragu protiv Zenita iz Sankt Peterburga, upravo zbog rasističkih ispada koji se ponavljaju na svim njihovim domaćim europskim utakmicama.

"Uz ovaj mali incident, Francuska svejedno može biti zadovoljna jer je slavila pobjedom od 3-1 nad Rusijom. Dva pogotka zabio je PSG-ov napadač Kylian Mbappe, a Unitedeov Paul Pogba iz slobodnog udarca je Francusku odveo na 2-0", prenosi engleski portal Evening Standard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su se obje reprezentacije u petak izgubile, ruski reprezentativac Fjodor Smolov vratio je Rusiji tračak nade pogotkom u 68. minuti no ni to nije bilo dovoljno. Mbappe je uz asitenciju Matuidija u 83. minuti zabio za 3-1 te tako Francuskoj osigurao pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo