FINALE KUPA / Fantastična Rijeka ostavila Dinamo u šoku! Momčadi Igora Bišćana peto Rabuzinovo sunce

Image
Foto: Pixsell

Na kraju priče, Rijeka je zasluženo pobijedila s 3:1 i stigla do pete titule u Kupu

22.5.2019.
20:00
Pixsell
VOYO logo
Image

Rijeka iznenadila Dinamo i osvojila Kup: Armada 'ludovala' u Puli!

Image

Rijeka iznenadila Dinamo i osvojila Kup: Armada 'ludovala' u Puli!

Nogometaši Rijeke pobjednici su hrvatskoga Kupa nakon što su u finalnom susretu u Puli na stadionu Aldo Drosina pred 6742 gledatelja pobijedili Dinamo s 3:1.

Bilo je to fantastično finale i zaslužena pobjeda Rijeke koja je po peti put osvojila Rabuzinovo sunce, odnosno  drugi put u posljednje tri sezone, dok je Dinamo u svom 22. finalu doživio sedmi poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove u pobjedi Rijeke zabili su: Antonio Čolak (13), Tibor Halilović (40) i Zoran Kvržić (84), dok je strijelac za Dinamo bio Mislav Oršić u 63. minuti. Dinamo je u 73. minuti imao jedanaesterac za izjednačenje, no Simon Sluga fantastično je obranio udarac Danija Olma.

Dinamo je bolje otvorio utakmicu i u prvim minutama nije dao disati suparniku. Plavi su nametnuli svoj tempo igre, a Rijeka se cijelo vrijeme branila. No, prvi ozbiljniji izlet Rijeke prema naprijed donio je i njezino vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomečak je sjajno pucao s 20-ak metara, no Livaković je odbio loptu u korner. Udarac iz kuta izveo je Kvržić, Petković je loše reagirao pred svojim vratima, lopta je stigla k Čolaku koji je zabio za 1:0 u 13. minuti. Dvije minute poslije zaprijetio je i Halilović, no Livaković je još jednom odlično reagirao.

Prvu pravu priliku Dinamo je imao u 31. minuti, no Oršić je pucao preko gola na odličnu Ademijevu povratnu loptu. U 37. minuti zaprijetio je i Petković, ali također preko gola. Tri minute kasnije Rijeka je povećala prednost, a najzaslužniji za pogodak bio je Zoran Kvržić koji je sjajno prošao po desnom krilu gurnuvši loptu kroz noge Rrahmaniju te potom ubacio na prvu stativu Haliloviću koji je zabio pokraj Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u nastavku krenuo na sve ili ništa. Nenad Bjelica uveo je Gavranovića i Leovca umjesto Atiemwena i Rrahmanija i s dva napadača jurnuo po izjednačenje. Na prvo uzbuđenje u nastavku nismo trebali dugo čekati. Gavranović je zaprijetio u 50. minuti, ali je pucao loše.

Dinamo je puno bolje izgledao u nastavku i nakon serije prigoda Modri su u 63. minuti smanjili na 1:2, a u igru ih je vratio Oršić. Prvo je Sluga fantastično obranio udarac Ademija glavom s tri metra, a u nastavku akcije lopta se odbila do Oršića koji je iskosa, s 10 metara, zabio u suprotni kut. Oršić je mogao biti junak u 69. minuti, no njegov udarac s ruba kaznenoga prostora prošao je pokraj vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 73. minuti Dinamo je imao najbolju priliku na utakmici za izjednačenje, ali Dani Olmo nije uspio realizirati kazneni udarac. Mladi Španjolac pucao je u desnu stranu Rijekina gola, no Sluga je fantastično reagirao. Jedanaesterac je skrivio Escoval igrajući rukom na ubačaj Leovca, a Batinić je nakon dugo razmišljanja pokazao na bijelu točku.

Sve dvojbe vezane uz pobjednika Rijeka je riješila u 84. minuti sjajnim pogotkom Zorana Kvržića za velikih 3:1. Primio je loptu s desne strane kaznenog prostora, a onda opalio prema golu i pogodio suprotne rašlje za veliko slavlje Armade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je u prvom nastupu u Kupu pobijedila Križevce s 9:0, a zatim s 2:1 izbacila Varaždin, Lokomotivu i Inter, sve kao gost, da bi u završnom susretu srušila prvaka.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo