Bili tić / U borbu za Hajdukovog dragulja se uključila još jedna reprezentacija

Image
Foto: pixell.hr

Ove sezone upisao 16 nastupa za Hajdukove junior te je postigao osam pogodaka što su prilično impresivne brojke za veznog igrača

4.3.2022.
11:00
pixell.hr
VOYO logo

Hajdukov junior Rokas Pukštas igra sjajnu sezonu u bijelom dresu. S bilim tićima je igrao juniorsku Ligu prvaka, a već je drugu godinu nezamjenjiv kotačić u dobro podmazanom stroju Marijana Budimira. Također, Valdas Dambrauskas ga sve češće priključuje prvoj momčadi te se ove sezone već nekoliko puta našao u zapisniku iako još nije debitirao u HNL-u.

Image
Polufinale kupa /

Junak Hajdukovog trijumfa u polufinalu Kupa: 'Pritisak? Meni je to gušt, zato smo ovdje'

Image
Polufinale kupa /

Junak Hajdukovog trijumfa u polufinalu Kupa: 'Pritisak? Meni je to gušt, zato smo ovdje'

Pukštas je već godinama član mladih selekcija Sjedinjenih Američkih Država, zemlje u kojoj je rođen i u kojoj je odrastao, no prije par tjedana se u utrku za njegove nogometne usluge uključila i Litva. Naime, direktor litavske reprezentacije Reinhold Breu i izbornik Valdas Ivanauskas su pohodili Split prije nekoliko tjedana kako bi se susreli s Hajdukovim draguljem ne bi li ga privoljeli da nastupa za domovinu svojih roditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdanak litavske sportske obitelji

Naime, njegov otac Mindaugas Pukštas je poznati litavski maratonac i olimpijac koji je otišao studirati u SAD te je Rokas rođen na drugoj strani Atlantika. Rokasova majka je također bivša atletičarka.

Pukštas je bio kapetan U-15 reprezentacije SAD-a, a ovaj 17-godišnjak ima i dva nastupa za U-20 reprezentaciju te mu se predviđa blistava karijera. Litva se, pak, s druge strane ne može pohvaliti sjajnim rezultatima posljednjih godina pa je logično da su čelnici saveza krenuli u ofenzivu. Po svemu sudeći oni bi Pukštasa rado vidjeli u seniorskoj reprezentaciji no upitno je koliko se ta ideja sviđa mladom veznjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Litva mu je rezervna opcija'

"Mi se nadamo da će jednog dana zaigrati za litavsku reprezentaciju, no nisam siguran da je to realna opcija. Mislim da mu je reprezentacija Litve rezervna opcija ako se ne probije u seniorsku reprezentaciju Amerike. U tom slučaju, mogao bi razmotriti ponudu naše zemlje", kazao je za RTL na ovu temu novinar litavskog portala 15min, Marius Bagdonas.

Pukštas je ove sezone upisao 16 nastupa za Hajdukove junior te je postigao osam pogodaka što su prilično impresivne brojke za veznog igrača. Ugovor sa splitskim klubom mu ističe krajem ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo