ENGLEZI SE NAKLONILI NAJVEĆOJ HRVATSKOJ GENERACIJI: / Vatreni jedan od razloga zašto su se voljele devedesete

Image
Foto: AFP

Među 90 stvari iz 90-ih našla se hrvatska nogometna reprezentacija

23.3.2018.
18:27
AFP
VOYO logo

Poznati engleski nogometni čaospis FourFourTwo u prošlom se broju prisjetio 90 razloga zbog kojih su se voljele '90 godine, a na među njima se našla i Hrvatska.

"Je li to ptica? Je li avion? Ne, to je Davor Šuker u dresu poput stolnjaka. Bio to legendarni lob Petera Schmeichela na Euru 1996. ili šest golova na SP-u 1998. godine, njegovi golovi stavili su Hrvatsku na nogometnu mapu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠTIMAC OTKRIO ZAŠTO SE VATRENI NISU POZLATILI 98′: Bivši izbornik progovorio o odnosu Hrvatske i Srbije…

Temeljena na playmakeru Roberta Prosinečkog, kreaciji kapetana Zvonimira Bobana i neustrašivosti stopera Igora Štimca i Slavena Bilića, Hrvatska je obožavala igrati nogomet. A i baš su znali igrati. Gol Prosinečkog protiv Jamajke je bio ingeniozan, a pobjedom protiv Njemačke od 3-0 osigurali su najsavršeniji moment u povijesti hrvatskog nogometa", stoji u tekstu FourFourTwoa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina stvari s liste vezana je uz engleski nogomet, ali može ih se naći uistinu zanimljivih u ovom vremeplovu. OVDJE pogledajte cijelu listu koja uključuje između ostalog i poznatu momčad kijevskog Dinama, talijansku Parmu, Barryja Daviesa, Bugarsku i mnoge druge stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo