NE MOGU SE NAČUDITI HRVATU / Englezi se naklonili Luki Modriću: 'Živio je po hostelima, a sada je najveći veznjak u povijesti Reala'

Image
Foto: Profimedia

Luka Modrić opet je izazvao divljenje nogometne javnosti

14.4.2022.
11:05
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski nogometaš Luka Modrić izabran je u utorak navečer za najboljeg igrača (MVP) četvrtfinalnog susreta Lige prvaka u kojem je njegov Real Madrid gubio od Chelsea 0-3 pa zabio dva gola kojima je izborio polufinale. Real Madrid je pobijedio 3-1 u Londonu, no na svom travnjaku je gubio 0-3 te bio pred teškim porazom. Modrić je u 80. minuti vrhunski asistirao brazilskom napadaču Rodrygu za gol za 1-3 kojim je susret otišao u produžetak nakon čega su osigurali prolazak dalje.

Image
'REMEK-DJELO' /

Peđa Mijatović nam je otvorio oči. Legenda Reala za Net.hr objasnila koliko zapravo vrijedi i koliko je teška Modrićeva asistencija

Image
'REMEK-DJELO' /

Peđa Mijatović nam je otvorio oči. Legenda Reala za Net.hr objasnila koliko zapravo vrijedi i koliko je teška Modrićeva asistencija

A Luka Modrić je zbog svog remek-djela i izvrsne partije izazvao reakcije svih relevantnih osoba iz svijeta nogometa. Kao i svjetskih medija. Pete Jenson je tako za potrebe Daily Maila napisao oveću posvetu Vatrenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skandirali su mu

"Kakav status Luka Modrić ima najbolje će reći to da su njegovo ime skandirali navijači u noći u kojoj je Karim Benzema pogodio za pobjedu, Thibaut Courtois držao momčad u igri, a zamjene Rodrygo i Eduardo Camavinga pravili razliku u završnoj fazi utakmice. Napravite mu napokon spomenik, jedan je naslov na Marci. Ako Real osvoji titulu to će mu biti peta u Ligi prvaka. Ako i ne osvoji čovjek koji može ostati u klubu koliko želi, a čeka ga jednogodišnji ugovor ovih dana, već se zabetonirao u povijesti kluba kao njihov najbolji veznjak svih vremena", navodi. Autor ističe kako je Modrić 'tata' svlačionice i podsjećaju kako mu je Rodrygo čak čestitao Dan očeva.

"Ovaj 36-godišnjak Rodryga zove sinom' i uzeo ga je pod svoje", piše Jenson i podsjeća na izjavu mladog Brazilca koji je nedavno ispričao kako je Modrića počeo zvati tata kad je otkrio da je njegov otac samo godinu stariji od hrvatskog kapetana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

"Njegovo dodavanje vanjskom za Rodrygov gol bivši napadač Rangersa i Škotske Ally McCoist nazvao je asistencijom desetljeća", ističe Jenson. Također, piše kako Modrićeva magija nije vezana samo za Madrid.

Odveo Hrvatsku do finala

"Sjećate li se da je osvojio Zlatnu loptu? To je postigao s 33 godine nakon što je bio stroj koji je odveo Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva - zemlju od četiri milijuna ljudi i samo 800 registriranih profesionalnih nogometaša", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modrić je morao preskočiti puno osobnih zapreka. Bio je dječak u vrijeme sukoba na Balkanu i njegova obitelj je pobjegla u Zadar gdje je živio po hostelima prije. Josipo Bajlo, predsjednik njegova prvog kluba NK Zadar, sjeća se klinca koji je nabijalo loptu u zid na parkiralištu hostela. Bio je nizak i mršav za svoje godine, ali moglo se vidjeti da ima u sebi nešto posebno", podsjeća Jensen.

"Ni danas ne usporava. Bliži je 40. rođendanu nego 30., ima hrpu medalja i trofeja, ali ne i namjeru stati te ne postoji nijedan znak da će se uz svoju glad, fizičko stanje i veličanstveni nogomet uskoro povući", završava se tekst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo