Prijeti li im kazna? /

Engleski velikan u problemima: Duguju ogromne novce, a rivali iz Premier lige gube strpljenje...

Image
Foto: Profimedia

Prema pravilima Premier lige, klubovima je dozvoljeno da izgube samo 105 milijuna funti u trogodišnjem razdoblju.

5.4.2022.
8:40
Profimedia
VOYO logo

Everton se nalazi na meti mnogih rivala iz engleske Premier lige zbog sumnji da su prekršili pravila potrošnje. Ako se pokaže da je Everton kriv, prijete im oštre sankcije od Engleskog nogometnog saveza.

Klub je sa zakašnjenjem objavio financijsko izvješće iz sezone 2020-21, s čime su samo dodali ulje na vatru u već prilično napetoj situaciji. Prema izvješću, Everton je samo u toj sezoni pretrpio 120 milijuna funti u gubitcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se zbroje posljednje tri sezone, Everton je u dugu ogromnih 373 milijuna funti. Usporedbe radi, idući na listi su londonski velikani Chelsea i Arsenal s 222 i 213 milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijeti im i ispadanje iz lige

Za dugove su okrivili pandemiju koronavirusa, prenosi DailyMail. Ipak, postavlja se pitanje kako je ovaj klub iz Liverpoola doživio toliko veće gubitke od ostalih klubova Premier lige, posebno uzevši u obzir da nisu ni najviše zarađivali od prodaje karata i komercijalnih ugovora.

Ostale klubove Premier lige razljutila je i vijest da je Everton postigao dogovor s Premier ligom s kojim će liga imati utjecaja na njihova potpisivanja i nove ugovore, sve s ciljem kako ne bi bili uhvaćeni u prekršaju.

Prema pravilima Premier lige, klubovima je dozvoljeno da izgube samo 105 milijuna funti u trogodišnjem razdoblju. Iz računice su pošteđene investicije u stadione, infrastrukturu, ženski nogomet i projekte za lokalnu zajednicu. Također su donesene dodatne mjere za gubitke zbog utjecaja koronavirusa.

Ne isključuje se opcija da ostali klubovi Premier lige dignu optužbu protiv engleskog velikana, koji ne briljira ni na terenu. Nalaze se na 17. mjestu Premier lige sa samo 25 bodova i time su na rubu ispadanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo