EMOTIVNA PORUKA 'POSLJEDNJEG RIMSKOG CARA': / 'Bojim se jer ne znam što slijedi. Ali uz vašu ljubav ću uspjeti'

Image
Foto: AFP, VINCENZO PINTO

Vrlo je emotivno bilo u nedjelju u glavnom talijanskom gradu. Ili barem u crvenom dijelu grada, onome koji navija za Romu. Od voljenog se kluba oprostio legendarni kapetan Francesco Totti.

29.5.2017.
7:30
AFP, VINCENZO PINTO
VOYO logo

U zadnjem kolu talijanskog prvenstva Roma je pobijedila Genou s 3-2 iizborila izravan plasman u Ligu prvaka, a Totti je s 40 godina na leđima odigrao 786. i posljednju utakmicu za Vučicu. Neuništivi kapetan je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Romi u čiju je prvu momčad ušao 1992. godine.

Image
OLIMPICO U TRANSU: /

Totti odigrao posljednju utakmicu za Romu, u suzama se oprostio od navijača

Image
OLIMPICO U TRANSU: /

Totti odigrao posljednju utakmicu za Romu, u suzama se oprostio od navijača

'Nisam spreman reći dosta'

'Posljednji rimski car' je u talijanskom prvenstvu zabio 250 golova, manje samo od Silvija Piole (290), a ukupno je u dresu Rome postigao 307 pogodaka. Osvojio je pet trofeja s Romom, a najveći mu je uspjeh nedvojbeno naslov talijanskog prvaka 2001.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpico je u nedjelju plakao zajedno s Tottijem koji se nakon utakmice vratio iz svlačionice, otrčao još jedan krug oko stadiona, a onda uzeo mikrofon i u suzama pročitao emotivno pismo navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, bojim se da je došao trenutak za koji sam se nadao da nikad neće doći. Plakao sam kao lud. Ne možeš samo tako zaboraviti 25 godina. Po posljednji put skidam dres i spremam ga iako nisam spreman reći 'dosta' i vjerojatno nikada neću biti. Želim vjerovati da je moja karijera za vas bila bajka koju možete prepričavati drugima", pričao je emotivni Totti.

'Uvijek ćete biti moj život'

"Bojim se. Ali to nije onaj strah koji osjetiš kada se pripremaš izvesti jedanaesterac. Ovoga puta ne mogu vidjeti svoju budućnost kroz rupe u mreži. Zato mi dopustite da budem uplašen. Sada ja trebam vas i ljubav koju ste mi oduvijek pokazivali. S vašom ljubavi uspjet ću okrenuti novi list i krenuti u novu avanturu", dodao je kapetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što sam rođeni Rimljanin i što sam 'romanist' je povlastica. To što sam kapetan ove momčad je čast. Vi jeste i uvijek ćete biti moj život. Više vas neću zabavljati s nogama, ali moje srce će biti s vama. Sada odlazim niz stepenice i ulazim u svlačionicu u koju sam ušao kao dijete, a izlazim iz nje kao muškarac", u suzama je zaključio Totti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo