EH, DA MU JE VREMEPLOV: / Bilić je u ovo vrijeme lani bio hit, a znate li na kojem je mjestu bio aktualni lider?

Image
Foto: AFP, IAN KINGTON

Sportska redakcija Telegrapha usporedila je aktualnu borbu za naslov u engleskom nogometnom prvenstvu s onom iz prošle sezone u isto doba godine, odnosno nakon dvanaest odigranih kola.

22.11.2016.
13:44
AFP, IAN KINGTON
VOYO logo

S Antonijem Conteom na klupi trenutačni lider ljestvice jest londonski Chelsea s 28 osvojenih bodova što je čak 11 više u odnosu na isto razdoblje u prošloj sezoni kada su nakon 12. odigranog kola zauzimali poražavajuće 16. mjesto ljestvice.

Deset bodova više ima i osam pozicija bolje mjesto zauzima Liverpool s Jürgenom Kloppom u odnosu na taj klub s početka prošle sezone. Broj pobjeda je porastao s četiri na osam, a Liverpool je trenutačno drugi s bodom manje u odnosu na Conteove trupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva je situacija s trenutačno trećeplasiranim Manchester Cityjem. U isto doba prošle sezone imali su bod manje na kontu, ali su s Manuelom Pellegrinijem na klupi imali i čelnu poziciju ljestvice. U neizvjesnoj borbi za naslov i oni su, kao i Liverpool, bod udaljeni od vodećeg Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtoplasirani Arsenal bodovno je nalik prošlosezonskom, preciznije imaju jednog manje (25-26) u odnosu na 2015/16, ali su i dva mjesta slabiji u ukupnom poretku klubova.

Što se nikako ne može reći za klub jedinog hrvatskog menadžera u Premier ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle sezone West Ham Slavena Bilića bio je (uz neočekivane prvake iz Leicester Cityja) iznenađenje engleskog prvenstva i momčad koja je redom u očaj bacala tamošnje velikane. Danas je deset bodova slabija od tadašnjeg učinka (11-21) i visoko šesto mjesto zamijenjeno je slabim 17. Priča se, i to učestalo, o smjeni trenera…

Usput, prvak Lesicester svoju je treću tadašnju poziciju zamijenio za aktualnu 14. Trenutačno petoplasirani Tottenham i tad je bio peti, dok je Jose Mourinho s pet bodova manje u odnosu na prošlu sezonu Manchester United pozicionirao na dva mjesta slabiju šestu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo