ČEKA FINALE / Samo je tri godine stariji od Modrića, nekad je bio Bilićev pomoćnik, a sada sanja rušenje Reala

Image
Foto: Profimedia

Podizanje pehara Lige prvaka bilo bi ostvarenje sna za Terzića, čija je majka iz Hrvatske a otac iz BiH

28.5.2024.
10:01
Profimedia
VOYO logo

Borussia Dortmund i Real Madrid igrat će u Londonu, u subotu, finale Lige prvaka.

Image
BOMBA IZ MADRIDA /

Luka Modrić: 'Donio sam odluku... '

Image
BOMBA IZ MADRIDA /

Luka Modrić: 'Donio sam odluku... '

"Suprotstavit ćemo se iznimno snažnoj momčadi koja je često iskusila igranje finala, ali znamo da je sve moguće u jednoj utakmici," izjavio je trener Borussije Dortmund Edin Terzić za internetsku stranicu UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da igramo deset puta s Real Madridom vjerojatno bi bilo teško ukupno pobijediti, ali u jednoj utakmici, tijekom 90 minuta ili 120 minuta i jedanaesteraca, sposobni smo pobijediti svakog suparnika na svijetu," dodao je. Real Madrid, koji će u subotu na Wembleyu igrati šesto finale Lige prvaka u zadnjih deset godina, favorit je u toj utakmici.

"Lagali bismo kada bismo rekli da Real Madrid nije favorit," rekao je Realov bivši igrač i ambasador Roberto Carlos za televiziju Real Madrid TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali ako ljudi misle da će biti lako varaju se. Iza Borussije jest loša sezona u Bundesligi, no zbog nečega su došli do finala," dodao je.

Image
Foto: Profimedia

Majka mu Hrvatica

Terzić, koji vodi žuto-crne od ljeta 2022. godine ponovio je kako su ove sezone već uspjeli svladati Newcastle, Milan, PSV Eindhoven, Atletico Madrid i Paris Saint-Germain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz utakmice u utakmicu bilo nam je sve teže, a sada kada smo stigli tako daleko želimo učiniti i ovaj posljednji korak", napomenuo je.

Podizanje pehara Lige prvaka bilo bi ostvarenje sna za Terzića, čija je majka iz Hrvatske a otac iz BiH. Rođen prije 41 godinu u njemačkom gradiću blizu Dortmunda gledao je na televiziji kako je Borussia postala europski prvak 1997. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam 14 godina tada. Idući dan sam bio na aerodromu kada su igrači sletjeli s mojim bratom (iz Munchena gdje se igralo finale)", rekao je. Snimku pobjede od 3-1 nad Juventusom pogledao je nekoliko puta. Igrao je za niželigaše, a onda se posvetio trenerskom poslu. Obavljao je nekoliko dužnosti u Borussiji, bio pomoćnik Slavenu Biliću u Bešiktašu i West Hamu, pa se vratio u Dortmund gdje se probio do klupe prve momčadi.

"Ne postoji formula za uspjeh jer radiš s ljudima", rekao je. "Svaki dan dolaze novi izazovi, novi zadaci koje daješ nekome, pa ne možeš mirno stajati. Svakodnevno naučiš nešto o skupini koju vodiš i s kojom radiš, a dakako i o sebi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri godine stariji od Modrića

Terzić priznaje da mu nedostaje iskustva koje će imati njegov suparnik, 64-godišnji Carlo Ancelotti s osvojene četiri Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premda sam polovicu svog života trener još uvijek sam mlad u ovom poslu", izjavio je Terzić koji je tri godine stariji od Realovog igrača Luke Modrića. Ovo mu je prvo finale Lige prvaka.

"Koristim se zato iskusnijim ljudima kako ne bih činio greške koje se mogu izbjeći", objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren je da Borussia može postati prvak Europe pokaže li njegova momčad 'optimizam, zajedništvo, borbenost i hrabrost'.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo