Pripreme za proljeće / Dva Hajdukova talenta otišla u slovenskog prvoligaša, na Poljud stiže veliki rival iz bivše lige

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon što su propale pripreme u Portugalu, Hajduk se potrudio pronaći nove protivnike u blizini tako da nakon Širokog Brijega na Poljud 22. siječnja stiže mostarski Velež, veliki rival iz nekadašnje lige.

20.1.2022.
8:20
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk i NK Radomlje su dogovorili posudbu dvoje perspektivnih veznih igrača, Ivana Ćalušića i Marija Čuića do kraja sezone.

Čuić je veći dio polusezone proveo na rehabilitaciji zbog ozljede gležnja, a preko slovenskog prvoligaša želi se ponovno vratiti u ritam utakmica. Za Bile je upisao 23 nastupa, a među hajdučkim pukom zapamćen je po dva pogotka koja je zabio Dinamu na svome debiju. Njegov 22-godišnji suigrač Ivan Ćalušić u prvu ekipu je ušao ove godine, a u šest nastupa upisao je jednu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Idol Dalmacije /

Marko Livaja najavio pohod na titulu: 'Možda uspijemo već ove godine, a ako ne, nastavit ćemo se boriti'

Image
Idol Dalmacije /

Marko Livaja najavio pohod na titulu: 'Možda uspijemo već ove godine, a ako ne, nastavit ćemo se boriti'

Ova posudba nastavak je suradnje nakon što su klubovi krajem prošle godine potpisali poslovno – sportsku suradnju. Već ranije je u Radomlju Hajdukov napadač Ivan Šarić, a put Slovenije, u sklopu ove suradnje, je otišao pomoćnik Mindaugasa Nikoličijusa, Andro Fistonić kako bi preuzeo funkciju sportskog direktora trenutno posljednje momčadi slovenske lige.

Velež gostuje nakon tri desetljeća

Dok se na katu Poljuda rješavaju kadrovske križaljke, na terenima se trener Valdas Dambrauskas priprema za nadolazeće prijateljske oglede i početak drugog dijela sezone. Nakon što su propale pripreme u Portugalu, Hajduk se potrudio pronaći nove protivnike u blizini tako da nakon Širokog Brijega na Poljud 22. siječnja stiže mostarski Velež, veliki rival iz nekadašnje lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velež je u bivšoj Jugoslaviji bio klub koji je često znao nanijeti teške poraze klubovima iz "velike četvorke" pa tako i Hajduku. Mostarci su dva puta osvajali Kup maršala Tita, a sredinom 70-ih su stigli do četvrtfinala Kupa UEFA. U novijoj povijesti su se suočili s brojnim problemima i ispadanjem u Drugu ligu no posljednjih godina Rođeni se vraćaju na stare staze te su ove sezone imali i uspješno pojavljivanje u Europi gdje su u dvije utakmice šokirali atenski AEK. Ipak vezu Hajduka i Veleža najviše je obilježio prelazak Blaža Bake Sliškovića iz Mostara u Split.

Utakmica je na rasporedu u 14.30 u subotu. Hajduk tri dana kasnije igra s Varaždinom, također na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo