Mnogo ozlijeđenih /

Drakonske kazne za meksičke klubove nakon što su se huligani potukli i prekinuli utakmicu

Image
Foto: Profimedia

Predsjednik Lige MX Mikel Arriola najavio je oštre kazne za sve odgovorne za skandal, a sada su i poznate sankcije koje će pogoditi meksičke klubove.

9.3.2022.
10:30
Profimedia
VOYO logo

Čak 44 osobe završile su ozlijeđene, a od toga dvije vrlo teško na utakmici devetog kola meksičke nogometne Clausure između Queretara i Atlasa.

Utakmica je prekinuta u 63. minuti kada su gostujući navijači utrčali na teren. Zaštitarske službe nisu mogle reagirati i djelovati na pravi način jer su brojčano bile potpuno inferiorne u odnosu na huligane te su tek otvorile sva vrata na stadionu kako bi preostali navijači pobjegli od središta eskalacije sukoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Lige MX Mikel Arriola najavio je oštre kazne za sve odgovorne za skandal, a sada su i poznate sankcije koje će pogoditi meksičke klubove.

Izgubit će bodove, novce, navijače, pa čak i grad...

Naime, prema LA Timesu, vlasnici Queretara izbačeni su iz lige na trajanju od pet godina. Također, do kraja kalendarske godine moraju staviti klub na prodaju. Osim toga, navijačka skupina Queretara ima zabranu pristupa utakmicama na tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, muška i ženska momčad Quereatara do kraja će sezone igrati utakmice bez podrške svojih navijača. The Athletic prenosi da je momčadi uručena i zabrana na stadionu od godinu dana, što znači da će igrati pred praznim tribinama do ožujka 2023.

Za kraj, Queretaro je i kažnjen s novčanim iznosom od 70 tisuća dolara i predali su utakmicu 3-0. Atlasovi navijači imaju zabranu pristupa od šest mjeseci na domaćim utakmicama. Preko 40 ljudi ozljeđeno je u sukobima, 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo