DINAMOVI SUPARNICI U LP /

Dortmund se osramotio kod Stuttgarta, Arsenalu u 98. minuti 'zapaprio' Kovačić

Image

Nekim Dinamovim suparnicima nije išlo ovog vikenda u domaćim prvenstvima

22.9.2024.
20:04
VOYO logo

U susretu 4. kola njemačkog nogometnog prvenstva Stuttgart je pobijedio Borussiju Dortmund sa 5-1. Domaćin je poveo već u četvrtoj minuti golom Deniza Undava, a na 2-0 je u 21. minuti povećao Ermedin Demirović.

Image
U NIZOZEMSKOJ /

Perišić s klupe odgledao pobjedu PSV-a: Halilović opet briljirao, zaigrale i dvije HNL ikone

Image
U NIZOZEMSKOJ /

Perišić s klupe odgledao pobjedu PSV-a: Halilović opet briljirao, zaigrale i dvije HNL ikone

Za 3-0 je zabio Enzo Millot u 62. minuti, a tračak nade gostima donio je Serhou Guirassy u 75. minuti. No, domaćin je odgovorio s još dva gola za uvjerljivo slavlje. El Bilal Toure je u 80. zabio za 4-1, a konačnih 5-1 postavio je Undav u sudačkoj nadoknadi svojim drugim golom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Topnici u fotofinišu ostali bez tri boda

U derbi utakmici petog kola engleske Premier lige nije bilo pobjednika, nogometaši Manchester Cityja i Arsenala su na Etihad stadionu remizirali 2-2.

Arsenal je bio vrlo blizu pobjede, vodio je do 98. minute, ali je tada John Stones pogodio za konačnih 2-2. Nakon četiri pobjede u nizu bio je to prvi remi Cityja u prvenstvu koji ga je vratio na prvo mjesto ljestvice. Bod manje ima Liverpool, dok je Arsenal četvrti i ima dva boda manje od suparnika iz Manchestera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo brzo Manchester City je poveo. U devetoj minuti je Savinho poslao loptu u prostor. Najbrži je na njoj bio Erling Haaland koji je precizno pogodio za slavlje na Etihad stadionu.

Manchester City je imao dosta problema s ozljedama uoči ovog derbija pa je tako susret propustio Kevin de Bruyne. Dodatni problemi su se pojavili odmah na startu nedjeljne utakmice pa je zbog ozljede travnjak morao napustiti Rodri, a umjesto njega je u 21. minuti ušao hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Samo minutu kasnije Arsenal je izjednačio nakon što je Talijan Calafiori, ovoljetno pojačanje kluba iz Londona, sjajno zahvatio loptu sa skoro 20  metara iskosa i pogodio za 1-1. Premda je potom opet bolji bio domaćin mreža se zatresla na drugoj strani. Nakon kornera odlično je skočio Gabriel i glavom zakucao loptu za gostujućih 2-1.

U nadoknadi prvog dijela drugi žuti karton je zaradio igrač Arsenala Trossard, što je usmjerilo utakmicu u nastavku na stalne napade domaćina. Lopta je gotovo cijelo vrijeme bila na 20 metara od vrata Arsenala, ali gusti bedem domaćin nije mogao probiti. Šanse su imali Bernardo Silva, Gvardiol, Doku i Kovačić, ali se rezultat nije mijenjao. Možda i najbolju priliku imao je Joško Gvardiol koji je u 87. minuti lijepo zahvatio loptu volej udarcem, ali je odlično reagirao vratar Arsenala Raya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City je ipak izbjegao poraz i to golom u 98. minuti. Kovačić je pucao, a lopta se potom odbila do Stonesa koji je najbolje i najbrže reagirao u gužvi te pogodio za konačnih 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo