DINAMOVO OTKRIĆE EKSKLUZIVNO ZA NET.HR: / 'U Bosni primiš loptu i odmah te udaraju, u Hrvatskoj se igra ipak bolje'

Image

Bosanskohercegovački reprezentativac Amer Gojak (20) pravo je otkriće za Dinamo ove sezone.

20.4.2017.
10:00
VOYO logo

Puno je igrača iz Bosne i Hercegovine ostavilo veliki trag u Dinamu, pa i u hrvatskom nogometu. U ono teško ratno vrijeme naša bi liga teško preživjela bez velikog broja igrača iz BiH.

Dinamo se u posljednje vrijeme okrenuo domaćim nogometašima, trener modrih Ivajlo Petev koristio je domaćih igrača kao nijedan trener u više od deset godina dominacije Dinama u HNL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobio poziv u A selekciju BiH

No, ponovno se u nogometnim krugovima pojavio onaj poznati izraz "nema stranca, do Bosanca". I zbog Armina Hodžića koji u proljetnom dijelu sezone briljira, ali i zbog Amera Gojaka koji uživa lijepe trenutke.

Image

U ožujku je dobio poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u Rusiji protiv Gibraltara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamu je, pak, postao bitni igrač, Petev mu vjeruje, a iz njega pršti samopouzdanjem uoči derbija s Hajdukom na Maksimiru.

'U Bosni primiš loptu i odmah te udaraju'

"Ukoliko dobijem svoju priliku u prvih 11, sigurno ću je iskoristiti", kazao je Amer Gojak u razgovoru za Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuli smo mu izraz "nema stranca, do Bosanca". Pogledao je vašeg novinara, nasmijao mu se i na pitanje što je to toliko posebno u tim bošnjačkim nogama koje igraju u Dinamu, kazao:

Image

"Znate kako je to kod nas. Evo recimo, ja što sam sve naučio u nogometu, naučio sam na betonu. Tu sam naučio igrati nogomet. Na ulici. Brat me stalno vodio na igrališta i od malena sam igrao sa starijima od sebe. I od malih nogu sam naučen na taj čvrsti duel, kakav je recimo prisutan u Premijer ligi BiH. To je čvrsta liga, drugačije se u njoj igra nego u HNL-u. Primiš loptu i odmah te udaraju, dok se u Hrvatskoj više ide na tu neku kvalitetu jer se igra bolji nogomet. Od tuda ta neka moja čvrstina. A ima tu i onih starih fora. Primjerice kad je prekršaj, pa ti brzo izvedeš loptu. Nešto tako. 'Made in Bosnia' hahaha", u šali nam je kazao Gojak i najavio derbi s Hajdukom koji je za zagrebački sastav jako bitan, i u kojem modri neće imati pravo na kiks ako se misli sustići četiri boda viška bijelih s Rujevice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Protiv Hajduka nemamo pravo na kiks'

"Bit će to teška utakmica za nas. Znate kako je u derbiju, morate sve dati od sebe. Ako ne date svoj maksimum, teško ćete doći do bodova. Pokušat ćemo ispuniti sve zadaće svog trenera i uzeti bodove Hajduku. Soudani će nam nedostajati, ali imamo mi igrača su isto na visokom igračkom nivou. I ne sumnjam u njih. Jer nemamo pravo na kiks. Lovimo Rijeku, želimo osvojiti naslov prvaka Hrvatske. Rijeka ne kiksa, ali vjerujemo da će negdje kiksati i da će to zadnje kolo odlučivati. Bit ćemo spremni na takav rasplet", dao je do znanja Gojak kojeg sjećanja vode prema posljednjem derbiju Hajduka i Dinama. Bilo je to 17. prosinca prošle godine na Poljudu, a završio je pobjedom modrih 1-0. Gol odluke zabio je "Mr. Derbi" Soudani u 92. minuti, na asistenciju upravo Amera Gojaka. To se posebno pamti. To će još dugo pamtiti.

Image

"To nekako najviše pamtim kad je riječ o mojim utakmicama s Hajdukom. Definitivno je jedan od mojih najsretnijih trenutaka. Taj i asistenciju Soudaniju za 1-1 sad na Rujevici", istaknuo je Gojak koji se i osvrnuo na segment koji još mora popraviti u svojoj igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U Zagrebu se osjećam kao kod kuće'

"Udarac. Moram tome više posvetiti pozornost".

Gojak je u Zagrebu sad već dvije i pol godine. Postao je pravi zagrebački dečko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma ovdje sam se na sve naviknuo. Nemam nikakvih problema, osjećam se kao kod kuće. Kad pobijedimo znam ponekad malo izaći s ekipom i proslaviti uspjeh. Kad nešto organiziramo kao momčad. 'Cajke'? Haha, izađemo i na narodnu, ali samo s ekipom. Inače se trenira", izjavio je talentirani reprezentativac BiH i otkrio s kim je najbolji u momčadi.

"Ma sa svima sam dobar. Ne bih nikoga izdvajao. S Hodžićem sam posebno dobar, recimo. U sobi na gostovanjima mi je cimer Lešković. Ali ne zezam ga kad spavam, to ne hahaha. Nema crtanja brkova s pastom za zube i tih stvari. Nema toga. Mi smo profesionalci", zaključio je Gojak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo