noć za pamćenje / Dinamovci oduševljeni podrškom s tribina - stigla i čestitka s Poljuda: 'Zasluženo su prošli!'

Zagrebački klub nastavlja živjeti san koji je čekao gotovo pet desetljeća. Jučerašnja maestralna pobjeda vratila je i navijače na maksimirski stadion

22.2.2019.
18:54
VOYO logo

Nakon nadmoćne i povijesne pobjede nad češkom Viktorijom, Dinamo je doznao i protivnika u osmini finala Europske lige: igrat će protiv Benfice, jednog od najboljih portugalskih klubova.

Trener Plavih je optimističan, a zagrebački klub nastavlja živjeti san koji je čekao gotovo pet desetljeća. Jučerašnja maestralna pobjeda vratila je i navijače na maksimirski stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovo se čekalo pola stoljeća. Dinamo je nakon 49 godina po prvi put igrao nokaut fazu nekog natjecanja i odmah je izborio prolazak u drugu rundu. Ogromnog uspjeha svjesni su i oduševljeni su i navijači modrih.

"Ovo je trenutak za pamćenje!" 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadnjih deset godina dolazim, ovo se još nije doživjelo.."

"Nikad bolje, ovo je povijesna utakmica... Nije nas bilo 50 godina, evo nas opet", neki su od komentara razdraganih navijača nakon utakmice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjera u uspjeh domamila je gotovo 30 tisuća navijača na Maksimir. Na rasprodanom stadionu orilo se od prve do zadnje minute.

"Kad sam izlazio cijelim putem tunela sam se ježio, predivan osjećaj, bili su 12 igrač", prokomentirao je član Dinama Mislav Oršić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo su utakmice za koje se živi, ovo je publika koja ti daje energiju, ne doozvoljava ti ni da spustiš onih jedan posto na 99, zahvaljujem svima", rekao je strijelac trećeg pogotka Bruno Petković. 

"Hvala navijačima, naježio sam se kad sam čuo huk s tribina, i poruka sa sjevera prekrasna, očekujem ovakvu podršku i u nedjelju", rekao je Livaković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram priznati da mi je ovo prvi put, i osjećaj je fenomenalan", oduševljen je bio Nikola Moro. 

Emocije su obuzele i trenera Dinama pa je inače mirni Bjelica završio na tribinama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa eto pokazali su drugo poluvrijeme da mogu i bez mene", našalio se Bjelica. 

No koliko im znači, pokazali su i nakon utakmice kada su po njega došli i u studio, a slavlje je nastavljeno i u svlačionici - u kojoj inače vise zastave svih zemalja igrača. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu modrih pratili su i Vatreni. Čestitke su stigle i od najboljeg igrača svijeta Luke Modrića, do Vrsaljka, Ćorluke, Pjace.  

Ali i od vječitog rivala Hajduka: "Gledali smo utakmicu, mislim da je Dinamo prošao zasluženo i čestitke im svima", rekao je Siniša Oreščanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijesne stranice Dinama mogu se mijenjati. A na stadion se vratili i mladi i stariji.  

Dinamo ide dalje, a nakon europskog proljeća uspio je nemoguće - vratiti navijače na stadion i skinuti prokletstvo koje je trajalo od dvane 1970. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo