ozbiljan kiks / Dinamovci, imate šanse: Benfica s dvije nevjerojatne gluposti ispustila 2:0 protiv Belenensesa

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Portugalci su kiksali u domaćem prvenstvu tri dana uoči dolaska Zagrepčana

11.3.2019.
23:10
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Za razliku od Dinama, koji je u nedjelju pobijedio Rijeku i nadogradio ionako sjajno raspoloženje, Benfica će u uzvratni dvoboj osmine finala Europske lige na Luzu u četvrtak protiv hrvatskog prvaka ući s potpuno suprotnim.

Portugalski doprvaci kiksali su Prvenstvu osvojivši samo bod na domaćem terenu protiv sedmoplasiranog Belenensesa i to nakon što su ispustili dva pogotka prednosti iz drugog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvih 45 minuta tijekom kojeg su mreže mirovale Benfica, koja je igrala s praktički najboljih 11 (nedostajao suspendirani Gabriel i ozlijeđeni Seferović), povela je u 55. minuti. Jonas, koji je novi naadački adut Potugalaca za Dinamo umjesto Seferovića, primio je ubačaj u kaznenom prostoru i sjajnom reakcijom doveo svoju momčad u vodstvo.

Ono je udvostručeno osam minuta kasnije uz još jednu s(p)retnu reakciju Grka Samarisa koji je skrenuo udarac iz blizine u gostujuću mrežu. Činilo se da Benfica ide prema očekivanoj pobjedi, ali...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednost je nestala u samo sedam minuta. Prvo su u 63. gosti imali slobodan udarac na 40 metara, loptu nitko nije dirao, a vratar Vlachodimis neshvatljivo ju je propustio u gol.

Njemački vratar konkurenciju za glupost dobio je sedam minuta kasnije kada je još jednu neobjašnjivu pogrešku u dodavanju napravio Almeida, a poklon nije propustio uzeti Kikas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na ovaj remi, Benfica, kod koje je Filip Krovinović ostao na klupi, zadržala se na prvom mjestu ljestvice, ali sada više nema bodovne prednosti nad Portom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo