DINAMOV DRAGULJ ODABRAO GDJE ĆE NASTAVITI KARIJERU: / Pao veliki dogovor, Modrima će blagajna opet biti puna do vrha

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Iako mu je tek 18 godina nije prvi put na meti velikog europskog kluba

21.9.2020.
8:37
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Mladi Dinamov talent JoškoGvardiol (18) odabrao je klub u kojem će nastaviti karijeru. Iako je engleski Leeds dogovorio odštetu s Dinamo, Gvardiol je odbio selidbu na Otok i svoj nogometni put trebao bi nastaviti u njemačkom Leipzigu. Financijski je ponuda ovog kluba bila manja nego engleskog, ali Gvardiol je, tvrdi SN, uvjeren da je to bolji odabir za njegov razboj.

Gvardiol bi navodno trebao na ostati posudbi u Dinamu do zime ili idućeg ljeta, ovisno o nastupima Modrih u Europi. Što se tiče financijskih detalja, Modri će navodno dobiti oko 19 milijuna eura, a s bonusima bi ta cifra mogla narasti za još koji milijun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gvardiol, koji prema Transfermarktu vrijedi šest milijuna eura, a tek je nedavno potpisao novi ugovor i to na pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A iako mu je tek 18 godina, nije prvi put na meti velikog europskog kluba. Prošle je godine Gvardiola htjela dovesti talijanska Roma, o čemu se dosta pisao u talijanskim medijima. Mladi stoper tad je stekao svoj status mlade zvijezde, a o njemu je u jednom intervjuu pričao i legendarni Ivica Olić.

“Njegovo ime svima je na usnama. Za njega znaju u top klubovima. Često me pitaju za njega. On je nevjerojatan talent. Moj prijatelj Josip Šimunić već ga je radio s njim u mladoj reprezentaciji i rekao mi je da ne zna gdje mu je granica ako tako nastavi. Mislim da će ostati u Dinamu godinu ili dvije, a onda bi po meni bilo logično da prijeđe u Bundesligu. Ima kvalitetu da se dokaže u jednoj od najjačih liga na svijetu”, rekao je svojevremeno Olić za Sport Bild.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo