Šokantna odluka: Novi igrokaz Mamićevog Dinama

Najžešći navijači Dinama najavili su svoj definitivni povratak na tribinu Sjever protiv Red Bulla u utakmici Europske lige, a iz kluba je stigao težak udarac njihovim planovima.

4.11.2014.
13:34
VOYO logo

Kako javlja Jutarnji list, svi navijači koji su bili na tribini Sjever protiv Osijeka neće smjeti prisustvovati utakmici Europske lige. Razlog, svojim ponašanjem tijekom dvoboja hrvatskog prvenstva su prekršili zakon.

Prema Jutarnjem listu, sa sjeverne tribine moglo se čuti vrijeđanje na rasnoj osnovi, eksplozije petardi, a organizator je ustanovio i više polomljenih stolaca. Naime, temeljem Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, točnije članka 32. stavka 7., organizator ima pravo da odbije prodati ili dodijeliti ulaznicu osobi za koju raspolaže saznanjem da se ranije protupravno ponašala te se obvezuje poduzeti sve mjere za onemogućavanje pristupa navijačima na prostor tog objekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Dinamo iskoristio zakon koji je na njihovoj strani, jer uvrede su bile na račun klupskog izvršnog predsjednika Zdravka Mamića od kojeg zahtjevaju transparentno vođenje kluba i izbore, a međusobno su se vrijeđali sa šačicom Mamićevih simpatizera sa tribine Zapad.

Naravno, ovo je više nego jasan udarac na BBB-ovce, nastavak cirkusa, jer kad bi se tako striktno provodio zakon, tribine bi bile još praznije. Pirotehnika, pa i uvrede s tribina jasan su dio navijačkog kolorita diljem svijeta, koji nazivamo 'spektakularnom atmosferom' ili 'divljaštvom'. Ovisno o potrebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je tako povukao odlučan i hrabar potez. Nadamo se da će oni i svi ostali u ovoj zemlji tako revno držati se i provoditi zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo