Dinamo u Vinkovcima prosuo nove bodove

Nogometaši Dinama nisu uspjeli pobijediti na gostovanju u Vinkovcima. U 17.

3.12.2011.
21:25
VOYO logo

Druga Dinamova utakmica zaredom u hrvatskoj nogometnoj ligi završila je bez pobjede. Modri su i protiv Cibalije (2:2) bili opet blijedi, kilavi, sterilni. Zdravka Mamića, u Vinkovcima nije bilo. Gazdi je očito dosta svega, ni upadi u svlačionicu više mu nisu privlačni. Pripremu utakmice prepustio je svom 'pomoćniku' Jurčiću, da i njega igrači napokon malo čuju.

A Dinamovi igrači, i s Mamićem i bez njega, opet po svom, mislima daleko od Vinkovaca. Dakako, ne na Sejšelima i Maldivima, nego u Lyonu. To je onaj opojni zov Lige prvaka, zbog kojega su tako dekoncentrirani pa im u 87. minuti Kresinger sam skače u šesnaestercu i zabija, a da ga nitko od dinamovaca čak ni mrko ne pogleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su nedopustive situacije, ali očito su u pitanju dječje bolesti, nedostatak kuraže u trenucima kada se odlučuje utakmica", kazao je Dinamov trener Kruno Jurčić.

Tvrdi da je bio zadovoljan igrom svoje momčadi u prvom poluvremenu. Netko ga je pitao, ali Dinamo u tom razdoblju nije bio opasan po gol. Trener je ironično uzvratio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, imali smo samo dvije stative. Ničega se ne bojim", aludirao je na otkaz koji se spominjao ukoliko ne dobije u Vinkovcima.

Dinamo je u prvom poluvremenu bio samo jedna riječ - Sammir. Brazilac je doslovno igrao sam: sam je kreirao, sam je prijetio, pa je tako dalekometnim projektilima dva puta uzdrmao vratnice (19. i 25. minuta). Ali, Filho je očito umoran, pa se motor u drugom dijelu ugasio i stao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada su nastupili sjajni Mateo Kovačić (divan pogodak sa 20 metara), a potom i Ibanez (majstorija iz slobodnjaka). Ali, Modra obrana na kraju je prokockala prednost, pa je i Jurčić na kraju priznao da je 2:2 realno, jer je Vinkovčanin Ćorić imao meč-loptu u 90. minuti.

Na žalost, opet se ozlijedio Leandro Cufré i otpada za Lyon, a već nedostaju dvojica prekaljenih braniča Šimunić i Tonel. Od stopera su živi samo još Domagoj Vida, Ante Puljić i prisilno Arijan Ademi. Walid Atta, koji je bio na klupi, nije prijavljen za Ligu prvaka, dok je Barbarić na popisu, ali ga je Kruno davno otpisao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset je navijača Modrih privedeno nakon utakmice u Vinkovcima između Cibalije i Dinama. Razlozi su manje-više "standardni" - paljenje baklji, trganje sjedalica, sukob s policijom. Nakon obrade pušteni su da se vrate u Zagreb.

U susretu momčadi koje na svoje plaće čekaju punih 12 mjeseci, nogometaši Varaždina s 2:1 bili su bolji od Šibenika. Doduše, gosti su do vodstva stigli već u 2. minuti preko Jakoliša. Sve do 61. minute domaćin nije uspio stvoriti ni jednu ozbiljniju prigodu za izjednačenje. A tada na scenu stupa kapetan Vugrinec. Prvo je s bijele točke donio izjednačenje, čime se i na listi najboljih strijelaca Prve HNL približio Igoru Cvitanoviću na svega dva pogotka. Vugi je ovo bio 124. prvenstveni pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet minuta prije kraja susreta Vugrinec se našao u ulozi dodavača, a Mario Sačer svojim je pogotkom Varaždincima osigurao sva tri boda.

Slaven Belupo ostvario je iznimno važnu domaću pobjedu protiv Splita (2:0) i tako se bodovno izjednačio s njima na trećoj poziciji koja vodi u Europu. Pogotke vrijedne tri boda postigli su Bušić u 24. minuti nakon proigravanja kapetana Marasa te Mujanović pola sata prije kraja utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bušić je na centru započeo akciju, a Mujanović je pretrčao pola terena, zaobišao golmana i poentirao. Kod oba pogotka gosti su bili nezadovoljni sudačkim odlukama. Kod prvog gola tražili su prekršaj na njihovom braniču, a kod drugog zaleđe Mujanovića. Utakmicu su inače obilježili nesvakidašnji broj isključenja i to na strani gostiju. Prvi crveni karton Splićani su dobili već u 4. minuti. Zaradio ga je Ante Vitaić zbog udaranja laktom i odgurivanja Brezovca. Tri minute kasnije zbog prigovaranja isključen je i splitski strateg Bašić, koji se nakon utakmice nije pojavio na konferenciji za novinare. Od igrača na terenu isključen je i Križanac zbog drugog žutog kartona u 65. minuti.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo