Uzvrat u četvrtak / Pitali smo portugalskog novinara kako diše Lisabon: 'Navijači su uvjereni u Benficin prolazak'

Portugalski novinar portala Zerozero Rodrigo Coimbra otkrio je za RTL kakva je atmosfera i očekivanja u Lisabonu uoči uzvrata Benfice i Dinama na Luzu

11.3.2019.
20:10
VOYO logo

Vodeći pogodak Rijeke bio je samo uvertira u novu domaću dominaciju Dinama. Gavranović, Perić i Moro za konačnih 3:1 na Maksimiru i nestvarnih plus 17 bodova prednosti Modrih ispred Rijeke. Pobijedila ju je gotovo potpuno drukčija momčad u odnosu na onu koja je slavila protiv Benfice. No, nije to druga momčad - to je samo širina.  

"To je bila najbolja postava, ja nemam prvu i drugi. Ne može to izaći iz mojih usta, ovi momci drže nas na 17 bodova prednosti", govorio je Nenad Bjelica nakon nedjeljnog derbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Asistencija i pogodak Nikole More protiv Rijeke bili su dobri za samopouzdanje jer Moro će u Lisabonu najvjerojatnije u vatru umjesto Ivana Šunjića.

"Znači mi puno za podizanje samopouzdanja, da budem spreman za ono što nas čeka, a čeka nas veliak utakmica, moramo se bacati na glavu, treba nam najbolje izdanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo u Lisabonu neće moći računati na Izeta Hajrovića, od prije je poznato na Šunjića i Marina Leovca. No ni napadač Benfice Haris Seferović neće biti spreman. Kakva je atmosfera u Lisabonu uoči četvrtka, pitali smo kolegu novinara Rodriga Coimbru s portala Zerozero.

"Benfica je imala loš dan u Zagrebu, tek drugi poraz s novim trenerom i možda najgora utakmica sezone. Poraz je uvijek poraz, ali Benficini navijači imaju veliku vjeru u prolaz i vjerujem da će to potvrditi u četvrtak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je Dinamo Prvenstvo riješio i odmorio neke igrače, Benfica nema taj luksuz. Porto je privremeno preuzeo vrh ljestvice u portugalskom prvenstvu pobjedom nad Feirenseom 2:1. Benfica večeras u Lisabonu protiv Belenensesa ima priliku vratiti se na vrh.   

"Istina je da Dinamo ima 24 sata više za pripremu utakmice, no mora putovati u Lisabon. Ali glavna je razlika da je Dinamo promijenio ovaj vikend kompletnu momčad za ligašku utakmicu i odmorio glavne igrače, što Benfica ne može napraviti jer mora ostati na vrhu tablice u Portugalu", završio je Coimbra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se kako je borba na dvije fronte unijela nemir u Benficu. S druge strane  
Smireni, puni samopouzdanja i pozitivni Modri kreću prema Lisabonu na rasplet osmine finala Europske lige.  

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo