DINAMO ODMAH DO REAL MADRIDA: / Maksimirski klub pronašao je način kako se pohvaliti ovosezonskom Ligom prvaka

Image
Foto: AFP

U finalu Lige prvaka u kojem se sastaju Real Madrid i Liverpool priliku nastupiti imaju Luka Modrić, Mateo Kovačić i Dejan Lovren

26.5.2018.
16:39
AFP
VOYO logo

Zanimljivim podatkom na službenim internetskim stranicama pohvalio se zagrebački Dinamo. Naime, u sezoni u kojoj nisu nastupali u Ligi prvaka, klub su koji u finalu ima trojicu iz svoje nogometne škole što ga čini drugim na listi klubova koji daju 'svoje' igrače u borbu za naslov, s time da se ovo 'svoje' odnosi na igrače koji su između svog 15. i 21. rođendana proveli najmanje tri godine u nogometnom školi pojedinog kluba.

Dinamo izjednačen sa Southamptonom

Riječ je o UEFA-inoj metodi 'homegrown players' prema kojoj Luka Modrić, Mateo Kovačić i Dejan Lovren čine trojac kojim je Dinamo drugi najzastupljeniji klub među ovogodišnjim finalistima natjecanja. Točnije, Dinamo je na diobi drugog mjesta budući da je i engleski Southampton zastupljen 'svojom' trojicom pa im tako Gareth Bale igra u Realu, a Alex Oxlade-Chamberlain i Adam Lallana nastupaju za Liverpool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real iznad svih

Prvi je Real Madrid koji u finale LP-a koji u Kijevu započinje u 20:45 sati šalje sedmoricu igrača iz svoje nogometne škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je objavio detaljan popis igrača iz nogometnih škola s najviše predstavnika u finalistima elitnog klupskog nogometnog natjecanja pri čemu se ističe da su u obzir uzeti oni koji su barem jednom ove sezone nastupili u borbi za trofej Lige prvaka u dresu Reala ili Liverpoola.

Kompletan popis izgleda ovako:

7 - Real Madrid (Carvajal, Nacho, Casilla, L. Vazquez, Mayoral, Llorente, Hakimi)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3 - Dinamo Zagreb (Modrić, Kovačić, Lovren)

3 - Southampton (Bale, Oxlade-Chamberlain, Lallana)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 - Sevilla (S. Ramos, Moreno)

2 - Bayern (Kroos, Can)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 - Manchester City (Karius, Sturridge*)

(* Sturridge je na polusezoni otišao na posudbu u West Bromwich)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo